Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3616 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΑΣΑ ΜΠΑΡΟΝ-ΚΟΕΝ: «Σκεφθείτε τί θα μπορούσε να κάνει ο Γκέμπελς με το Facebook!» PDF Εκτύπωση E-mail

O πολυσχιδής αγγλοεβραίος κωμικός ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Σάσα Μπαρόν-Κόεν βραβεύθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς διάσκεψης της ADL για τον Αντισημιτισμό και το μίσος, που έγινε στη Νέα Υόρκη στις 21.11.2019 και είχε θέμα «Το ΠΟΤΕ είναι ΤΩΡΑ» (Never is Now).

Κατά την ομιλία του, ο πρωταγωνιστής του σατυρικού «Μπόρατ», και της συγκλονιστικής σειράς του Netflix «Ο κατάσκοπος», άφησε στην άκρη τον κωμικό του χαρακτήρα και μίλησε χωρίς περιστροφές για την ευθύνη της βιομηχανίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της «μεγαλύτερης μηχανής προπαγάνδας όλων των εποχών», στη διάδοση του μίσους και του αντισημιτισμού. Άσκησε κριτική στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και κατονόμασε τις μεγάλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το twitter διότι απέτυχαν να περιορίσουν τις αναρτήσεις μίσους. 

Μεταξύ άλλων, ο Σάσα Μπαρόν Κόεν, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα οι δημαγωγοί γοητεύουν τα χειρότερα ένστικτά μας. Οι θεωρίες περί συνωμοσίας, που κάποτε είχαν θέση στο περιθώριο έγιναν mainstream, του συρμού. H εποχή των επιχειρημάτων μοιάζει να τελειώνει και τώρα η γνώση παραμερίζεται και η επιστημονική συναίνεση απορρίπτεται. Η δημοκρατία, η οποία εξαρτάται από τις κοινές αλήθειες, είναι σε ύφεση και η απολυταρχία, η οποία εξαρτάται από τα κοινά ψέματα είναι σε άνοδο. Τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται, καθώς και οι δολοφονικές επιθέσεις σε θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες». «Οι ψεύτικες ειδήσεις ξεπερνούν τα πραγματικά νέα, επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι τα ψέματα εξαπλώνονται γρηγορότερα από την αλήθεια. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία έχει διαδώσει την παλαιότερη θεωρία συνωμοσίας στην ιστορία - το ψέμα ότι οι Εβραίοι είναι κάπως επικίνδυνοι. Όπως το έθεσε ένας τίτλος άρθρου, "Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει ο Γκέμπελς με το Facebook"». Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία. Δείτε εδώ το video.

Σε συνέχεια της ομιλίας του Σ. Μπαρόν-Κόεν, η ADL δημοσίευσε κατάλογο ιστότοπων, ομάδων του fb και διαδικτυακών καναλιών που διακινούν υλικό ρητορικής μίσους και αντισημιτισμού. Δείτε τα εδώ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae