Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4292 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος (ΕΜΕ) με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την βράβευση της νέας επιστημονικής του έκδοσης υπό τον τίτλο «Corpus Inscriptionum Judaicarum Graeciae (CIJG) – Σύνταγμα Ιουδαϊκών και Εβραϊκών Επιγραφών από την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα (τέλη 4ου π.κ.ε./π.Χ. – 15ος αιώνας)», στην κατηγορία της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών κατά την Ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία της 19ης Δεκεμβρίου 2019 της Ακαδημίας Αθηνών. Στην τελετή παρέστη ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΜΕ κος Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας, ενώ το βραβείο παρέλαβε η Δ/ντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου.

Το παρόν επιγραφικό σύνταγμα εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΜΕ, τα οποία εστιάζουν στην καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση των άυλων και υλικών τεκμηρίων του αρχαιολογικού και ιστορικού παρελθόντος των Ελλήνων Εβραίων. Η ολοκλήρωση του προγράμματος και η έκδοση πραγματοποιήθηκε χάρη στις γενναιόδωρες χορηγίες των κκ. Αλίκης και Νόρας Μπενρουμπή, καθώς και του Προέδρου του ΔΣ του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ (Μάκη) Μάτσα, καθώς και στην διαρκή υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των υπηρεσιών του.

Η έκδοση στοχεύει στη συγκέντρωση του συνόλου των επιγραφικών τεκμηρίων εβραϊκού ενδιαφέροντος ή περιεχόμενου, που απαντούν στον ελληνικό γεωγραφικό χώρο, με στόχο την ιστορική καταγραφή και τεκμηρίωση της μακραίωνης παρουσίας, αλλά και της διασποράς των εβραϊκών εγκαταστάσεων στον ελλαδικό χώρο από την ύστερη αρχαιότητα.

Έχει τύχει θετικής υποδοχής από ελληνικές και διεθνείς πανεπιστημιακές έδρες και βιβλιοθήκες ιστορικών, αρχαιολογικών και εβραϊκών σπουδών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΕ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την επιτροπή και τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών για αυτή την ιδιαίτερη τιμή προς το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, 20.12.2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για το έργο του, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4.1.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae