Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4143 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το πρόγραμμα Λόνκα είναι ένα διεθνές φωτογραφικό αφιέρωμα στους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Εδώ και ένα χρόνο 250 αναγνωρισμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι, από 24 χώρες ανά τον κόσμο, αναζήτησαν, γνώρισαν και φωτογράφησαν επιζώντες του Ολοκαυτώματος αναδεικνύοντας τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό. Το αποτέλεσμα είναι η περιοδεύουσα φωτογραφική έκθεση με τίτλο “The Lonka Project", η οποία θα εγκαινιαστεί στις 27.1.2020, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του ΟΗΕ για τη φετινή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η έκθεση θα συνοδεύεται από βιβλίο που θα περιλαμβάνει το φωτογραφικό υλικό της.

Δύο διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση δίνοντας πρόσωπο στην  ελληνοεβραϊκή τραγωδία του Ολοκαυτώματος. Ο Ορέστης Παναγιώτου, φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, ο οποίος φωτογράφησε την κα Φορτουνή Γκανή, και η Άρτεμις Αλκαλάη που συμμετέχει με τη φωτογραφία της Ευτυχίας Εζρά από τα Ιωάννινα.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae