Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4163 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «SHOAH» TOY ΛΑΝΖΜΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Goethe-Institut Athen συμμετέχει στην παγκόσμια προβολής της ταινίας «SHOAH» του Claude Lanzmann κατά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στις 27.1.2020 (από τις 14:00, στο Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος), ημέρα απελευθέρωσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau. Το κάλεσμα στην παγκόσμια προβολή της ταινίας στις 27 Ιανουαρίου 2020 είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Exile Room και με παρουσιάσεις των Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου, ομότιμης Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συγγραφέως, Χρήστου Καρακέπελη, σκηνοθέτη ταινιών ντοκιμαντέρ, Κατερίνας Οικονομάκου, δημοσιογράφου, συγγραφέως και της Εύας Στεφανή, Καθηγήτριας Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σκηνοθέτιδος ταινιών ντοκιμαντέρ, εικαστικού.

Η ταινία δεν έχει χρονολογική αφήγηση, μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς και τμηματικά και οποιαδήποτε ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae