Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3521 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΝΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, 20.2.2020: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για την αύξηση των απειλών κατά μειονοτήτων στη Γερμανία που προέρχονται και από τις δύο πλευρές του πολιτικού τοπίου. Τα σημερινά γεγονότα στο Χάναου αποτελούν ακόμη δύο παραδείγματα της ακροδεξιάς βίας που στοχεύει πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος, μετανάστες και όλο τον κόσμο, που μπορεί να μην ταιριάζουν με τις μακροχρόνιες και ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις ορισμένων Γερμανών πολιτών. Η Γερμανία, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θανάσιμο και αυξανόμενο φαινόμενο. Η τραγωδία αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης περισσότερο  αποτελεσματικών μέτρων από την αστυνομία και τις Αρχές για την προστασία της ζωής των μειονοτήτων της Γερμανίας.

Αλλά δεν απειλούνται μόνον οι μειονότητες.

Τα εγκλήματα αυτά συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή στο δημοκρατικό οικοδόμημα της Γερμανικής κοινωνίας, καθώς και στη δέσμευση της Γερμανίας να διατηρήσει τις αξίες στον πυρήνα της μεταπολεμικής της ταυτότητας.

Δυστυχώς, είναι καταφανής η σύνδεση μεταξύ της πρόσφατης τραγωδίας στο Χάλε και της δολοφονικής μανίας στο Χάναου. Αν οι γερμανικές αρχές δεν τις σταματήσουν άμεσα, με πραγματικούς και σκληρούς νόμους και με την πραγματική επιβολή τους, το φάντασμα της ξενοφοβίας που είχε περιοριστεί  για 75 χρόνια, θα αφεθεί και πάλι ελεύθερο και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα WJC, 20.2.2020

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae