Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5486 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ IHRA ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 φιλοξενήθηκε στους χώρους του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος, η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) για το έτος 2020-21, από την Γερμανία.

Η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάκη Μάτσα, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό μιλώντας για τη σημασία του έργου του IHRA και τη σύνδεσή του με το εκπαιδευτικό, κυρίως, έργο του Μουσείου.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του IHRA κατά του αντισημιτισμού και στην επερχόμενη ελληνική προεδρία του οργανισμού, που θα ακολουθήσει την γερμανική, το 2021-22.  Ο Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Alphons Steinmetz, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης προεδρίας του Λουξεμβούργου, ενώ ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ernst Reichel, μίλησε για τα σχέδια της Γερμανίας για τη δική της προεδρία, ενώ ανακοίνωσε ότι οι φετινές μνημονικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Κέρκυρα.

Ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, αλλά και της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Κέρκυρας, τόνισε τη σημασία του έργου του IHRA για την παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας, δίνοντας έμφαση στην σημασία της εκπαίδευσης.

Όλοι ευχαρίστησαν τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου για το έργο της χώρας του κατά την προηγούμενη προεδρία, ενώ ευχήθηκαν τα καλύτερα για το επικείμενο έργο της Γερμανίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών και μεταξύ άλλων καλεσμένων, οι πρέσβεις και προσωπικό των πρεσβειών της Αυστρίας, Ισραήλ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας,  Η.Π.Α., Λουξεμβούργου, ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Ακολούθησε κοκτέιλ που προσέφερε η Γερμανική Πρεσβεία, για να τιμήσει το σημαντικό γεγονός.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕ, 5.3.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae