Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 17431 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ – Ο Νατάν Σαράνσκι για τη μάχη στον κορωνοϊό PDF Εκτύπωση E-mail

Εννέα χρόνια σε σοβιετική φυλακή, τα μισά τα πέρασε σε κελί απομόνωσης, και 405 ημέρες σε κελί βασανιστηρίων. Ο λόγος για τον εμβληματικό Νατάν Σαράνσκι, τ. Ισραηλινό  υπουργό και τ. πρόεδρο του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ, που μοιράζεται την εμπειρία του για να μας δώσει πέντε πρακτικές συμβουλές για το πώς να βιώσουμε την  περίοδο της «κοινωνικής απομόνωσης» για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού (Δείτε εδώ το βίντεο).

Οι συμβουλές του Σαράνσκι:

1. Δεν είσαι μόνος. Είσαι μέρος μιας παγκόσμιας μάχης ενάντια σ΄έναν αόρατο εχθρό. Το αποτέλεσμα της μάχης θα κριθεί και από τη δική σου συμπεριφορά!

2. Κάνε σχέδια, θέσε στόχους που εξαρτώνται αποκλειστικά από σένα. Έτσι έχεις τον έλεγχο και την ευθύνη της επιτυχίας τους. Αποφύγετε να κάνετε σχέδια βασισμένα στην ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες αυτό θα τελειώσει. Δεν εξαρτάται από εσάς!

3. Χιούμορ! Μη χάσεις ποτέ το χιούμορ σου.

4. Μην παραμελείς τα χόμπυ σου. Απόλαυσε τις αγαπημένες σου ασχολίες στο σπίτι.

5. Νιώσε τους δεσμούς με τις ρίζες και το λαό σου. Δεν είσαι μόνος. Οι Εβραίοι εδώ και χιλιετίες είμαστε σκορπισμένοι στα πέρατα της γης αλλά πάντα έχουμε το συναίσθημα ότι είμαστε ενωμένοι, μας συνδέει το κοινό παρελθόν, η κοινή παράδοση.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε – Αμ Ισραελ Χάι», με αυτά τα λόγια ολοκληρώνει τις συμβουλές του ο  Νατάν Σαράνσκι.

Ο Ρώσος Σαράνσκι από το 1973 -οπότε η τότε ΕΣΣΔ του αρνήθηκε άδεια μετανάστευσης στο Ισραήλ- έγινε ο άνθρωπος σύμβολο των «ρεφουζνίκ» και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τη δράση του συνελήφθη από τους Σοβιετικούς το 1977, και καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία το 1978. Μετά από 9 χρόνια κράτησης και καταναγκαστικής εργασίας σε σοβιετικές φυλακές, απελευθερώθηκε το 1986, σε συνέχεια συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και ΕΣΣΔ.

«Έχω, λοιπόν, μια μικρή εμπειρία από περιοριστική απομόνωση!», μας λέει χαρακτηριστικά ο Σαράνσκι σε αυτό το βίντεο, στο οποίο θυμάται τα αντι-σοβιετικά ανέκδοτα με τα οποία διασκέδαζε τους σοβιετικούς φρουρούς του, τα σχέδια που δεν επέτρεπε στον εαυτό του να κάνει γιατί δεν ήξερε πότε και αν θα ελευθερωνόταν, τις παρτίδες σκάκι που έπαιζε χωρίς σκακιέρα, στο μυαλό του, στα κελιά βασανιστηρίων όπου μόνον όρθιος μπορούσε να σταθεί….

Εμείς απλά πρέπει να μείνουμε σπίτι!...

Πηγή: Ιστοσελίδα ISGAP

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae