Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιεί η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, που αποτελεί ζωντανό πυρήνα προσφοράς στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα. Στο πλαίσιο αυτό συνδράμει με διακριτικότητα φορείς, ιδρύματα και συλλόγους, όπως οι «Άσπρες Πεταλούδες» και οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν η Μαγνησία και όλη η Ελλάδα, με αφορμή την πανδημία. Συγκεκριμένα, η κοινότητα προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», κρέας, τρόφιμα και χαρτικά αξίας 200 ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό προσέφερε στους «Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου», στηρίζοντας τη δράση τους.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, συμμετέχουμε συμβολικά στην προσπάθεια στήριξης κοινωνικών φορέων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της περιοχής και θα προσφέρουμε το ποσό των 1.000 ευρώ ενόψει του Πάσχα, συνεχίζοντας τη φιλανθρωπική δράση που κάνουμε και τα Χριστούγεννα» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μαρσέλ Σολομών, πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Στις δράσεις που αναπτύσσονται, εξέχουσα θέση κατέχει η ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος, συλλόγων και φορέων με κοινωνική προσφορά.

Οι πρωτοβουλίες προσφοράς που αναπτύσσονται, μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, με τον πρόεδρο να εύχεται: «Να ξεπεράσουμε την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», ενώ εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη ότι «όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: Ταχυδρόμος Μαγνησίας, 7.4.2020