Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks).
On Line
Έχουμε 5250 επισκέπτες συνδεδεμένουςLog in
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ |
![]() |
![]() |
![]() |
Ως γιατρός και διευθυντής των κοινωνικών υπηρεσιών του ΚΙΣ Ιταλίας, ο κ. Μορτάρα εξήγησε ότι οι Κοινότητες πρέπει να ακολουθήσουν δύο στρατηγικές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων: «Αρχικά, πρέπει οι ηλικιωμένοι που ζουν σε γηροκομεία να απομονωθούν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μόλυνσής τους. Το μέτρο αυτό- το οποίο έχει ληφθεί από το Μιλάνο έως τη Ρώμη- , διαφυλάσσει την υγεία των ηλικιωμένων που είναι στα γηροκομεία, καθώς και του προσωπικού. Ακολούθως, οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειές τους πρέπει να ενημερωθούν για την πανδημία, φροντίζοντας με τον τρόπο αυτό, την ψυχολογική πτυχή αυτής της πολύπλοκης κρίσης». Όπως επεσήμανε ο κ. Μορτάρα, ο σημαντικότερος στόχος του ΚΙΣ Ιταλίας είναι να μην αφήσει κανένα αβοήθητο και για το λόγο αυτό παρέχεται βοήθεια εξ αποστάσεως, σε όσους χρειάζονται στήριξη. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να μην νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι και αυτός είναι ένα τρόπος να αισθανθούν ασφαλείς και ήρεμοι. Η σταθερή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους είναι ένας τρόπος να τους προστατεύσουμε και εργαζόμαστε ώστε να τους παρέχουμε την τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται και ειδικότερα σ’ αυτούς που είναι μακριά από τις Κοινότητες», δήλωσε ο κ. Μορτάρα και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό μία Κοινότητα να είναι κοντά στα μέλη της και να τα φροντίζει». Το ΚΙΣ Ιταλίας έχει ξεκινήσει διάφορες ενέργειες για τη στήριξη των μελών της που περιλαμβάνουν από συγκέντρωση χρημάτων, έως και τηλεφωνική υποστήριξη, με τη συνεργασία της Εβραϊκής Ιατρικής Ένωσης, διαφόρων κοινοτήτων και οργανισμών που ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, ώστε να παρέχεται ψυχολογική στήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια. «Όπως μας έδειξαν τα γεγονότα που βιώνουμε, είναι σημαντικό να ενεργούμε άμεσα, τόσο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όσο και υπό κανονικές συνθήκες. Πρέπει να συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο των ηλικιωμένων, ώστε να είμαστε βέβαιοι για τη σωστή ποιότητα ζωής τους, αλλά και να είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε άμεσα σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Μορτάρα. ΠΗΓΗ: EJC, 21.4.2020 |