Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4337 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αρχιραββίνοι, Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Ιμάμηδες και Σεΐχηδες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22.4.2020 στην Ιερουσαλήμ για να αναπέμψουν  μία κοινή προσευχή προς το Θεό, για ν’  ανακουφίσει την ανθρωπότητα από τα δεινά που βιώνει λόγω του κορωνοϊού.  

Οι θρησκευτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Ιερουσαλήμ με θέα προς την Παλαιά Πόλη και ανέγνωσαν όλοι μαζί την ίδια προσευχή, ο καθένας στη δική του γλώσσα, επικαλούμενοι το έλεος του Κυρίου.

«Θεέ, Εσύ που μας έθρεψες σε περίοδο λιμού και μας προσέφερες αφθονία, Εσύ που μας έβγαλες από το λοιμό και μας ελευθέρωσες από σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες – Βοήθησέ μας», έψαλαν οι θρησκευτικοί ηγέτες.

«Μέχρι τώρα, το έλεός Σου μας βοήθησε και η καλοσύνη Σου δεν μας εγκατέλειψε, γι’ αυτό Σε ικετεύουμε και Σε παρακαλούμε, γιάτρεψε μας Κύριε, και θα γιατρευτούμε, σώσε μας και θα σωθούμε, Εσύ είσαι η δόξα μας».   

Στην κοινή προσευχή συμμετείχαν ο Σεφαραδίτης Αρχιραββίνος Yitzhak Yosef, ο Εσκενάζι Αρχιραββίνος David Lau, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Αρχιεπίσκοπος του Καθολικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ Pierbattista Pizzaballa, ο ηγέτης των Ιμάμηδων από το Νότιο Ισραήλ Ιμάμης Σεΐχης Jamal el Ubra και ο Ιμάμης Σεΐχης Agel Al-Atrash και ο θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων Σεΐχης MowafaqTarif.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μίλησαν επίσης κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, φαινόμενα που επιδεινώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.  

Μετά την ανάπεμψη της κοινής προσευχής, ο Αρχιραββίνος Lau επεσήμανε ότι στη  Βίβλο η Ιερουσαλήμ αναφέρεται ως ο τόπος λατρείας όλης της ανθρωπότητας.   

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων, ανδρών ή γυναικών, γι’  αυτό ήρθαμε όλοι εδώ μαζί και σε διαφορετικές γλώσσες, αλλά με μία καρδιά [ενώπιον] του Θεού να ζητήσουμε να σταματήσει η επιδημία, να αναρρώσουν οι άρρωστοι, να παραμείνουν υγιείς  οι υγιείς και να επιστρέψει η χαρά σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αρχιραββίνος Lau.

Ο Αρχιραββίνος Yosef δήλωσε: «Όλα είναι από το Θεό» και πως «Ό,τι κάνει ο Θεός είναι για καλό», και πρόσθεσε ότι η πανδημία απαιτεί από την ανθρωπότητα να «αφυπνιστεί, να ισχυροποιηθεί η σχέση του κάθε ανθρώπου με τον συνάνθρωπό του, αλλά και με το Θεό και να προσευχηθεί στο Θεό να σταματήσει η πανδημία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Pizzaballa επεσήμανε και αυτός ότι στη Βίβλο αναφέρεται η Ιερουσαλήμ, ως τόπος  προσευχής όλης της ανθρωπότητας και ως εκ τούτου είναι σημαντικό «το ότι είμαστε όλοι μαζί εδώ στην  Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούμε  για όλους τους ανθρώπους. Η πανδημία δεν γνωρίζει φυλετικά ή θρησκευτικά σύνορα, αλλά ούτε τα σύνορα κάθε χώρας».

«Λόγω αυτής της κατάστασης έγινε κάτι σημαντικό για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνος και τους Χριστιανούς και αυτό είναι η κοινή προσευχή μας. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και μετά την πανδημία, διότι έχουμε ανάγκη να προσευχόμαστε, όλοι μαζί εδώ στην Ιερουσαλήμ για όλη την ανθρωπότητα», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Pizzaballa.

ΠΗΓΗ: Jerusalem Post, 22.4.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae