Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2736 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΜ ΑΑΤΣΜΑΟΥΤ – 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

«Για να είσαι ρεαλιστής στο Ισραήλ πρέπει να πιστεύεις στα θαύματα»! Τα λόγια είναι του Δαυίδ Μπεν Γκουριόν και έχουν αποδειχθεί αληθινά πολλές φορές στην ιστορία του Ισραήλ.  

Το «θαύμα» του Ισραήλ, στο οποίο αναφερόμαστε κάθε φορά στο Γιομ Αατσμαούτ –την επέτειο Ανεξαρτησίας του Ισραήλ- εννοιολογικά έχει μετεξελιχθεί από το βιβλικό στο σύγχρονο, βασισμένο στη διάδραση μεταξύ αλληλεγγύης, πίστης και σταθερών πεποιθήσεων, σπουδαίων ηγετών, σθένους και σκληρής δουλειάς, σοφών επιλογών και χάραξης συνετής στρατηγικής, καθώς και επιμονής στον στόχο για το κοινό καλό. Με μια κοινωνία που κτίστηκε από επιζώντες του Ολοκαυτώματος και από ανθρώπους που έφθασαν εκεί από Δύση και Ανατολή, άλλοι επειδή πίστεψαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους για τον Εβραϊκό λαό και άλλοι επειδή διώχθηκαν από τις χώρες όπου γεννήθηκαν.  Με μια κοινωνία που άντεξε και αντέχει στον πόνο των χιλιάδων παιδιών της που θυσιάστηκαν για την ύπαρξη και την ασφάλεια των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ. Για τον λόγο αυτό το πένθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χαρά της ανεξαρτησίας. 

Αυτά είναι τα στοιχεία που έκανε πράξη το Ισραήλ στα 72 χρόνια της ζωής του και μεγαλούργησε… κι έκανε τον κόσμο να μιλάει για τον λαό που καλλιέργησε την έρημο, τη χώρα με τους περισσότερους επιστήμονες, τη χώρα της  καινοτομίας και της ανανέωσης, της τεχνολογίας και της προόδου, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια δύναμη το Ισραήλ αντιμετωπίζει και τη νέα κρίση της πανδημίας: συνασπίζεται, πρωτοτυπεί, πρωτοστατεί σε πρακτικές πρόληψης, κοινωνικής μέριμνας, και επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία της νόσου.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απευθύνει τις θερμότερες ευχές του Ελληνικού Εβραϊσμού για τα 72α γενέθλια του Ισραήλ με την πεποίθηση ότι το θαύμα θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το αξιοθαύμαστο ανθρώπινο δυναμικό που το κινητοποιεί και το πραγματώνει.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΣΡΑΗΛ!

Αθήνα, 28 Απριλίου 2020

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

* Φωτογραφία: Amir Cohen / Reuters

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae