Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2064 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 72ων ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Φέτος οι Ισραηλινοί γιόρτασαν το Γιομ Αατσμαούτ στα σπίτια τους, χωρίς τα πάρτυ, τα πικ νικ, τα μπάρμπεκιου, τις εκδρομές και την ολοήμερη ξέφρενη διασκέδαση, η οποία κάθε χρόνο ακολουθούσε το ολοήμερο πένθος για τους πεσόντες.

Ωστόσο, η επίσημη τελετή για την Ημέρα Ανεξαρτησίας και τα 72α γενέθλια του Ισραήλ ήταν πιο λαμπρή από ποτέ και μεταδόθηκε ζωντανά από το Όρος Χέρτζλ στην Ιερουσαλήμ. Στρατιωτικό άγημα σήμανε τη μετάβαση από το πένθος στη χαρά για την ίδρυση και την ανεξαρτησία του Κράτους του Ισραήλ.

Αναμεταδόθηκαν μηνύματα ελπίδας από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάου και τον Πρόεδρο της Κνέσετ Μπένυ Γκαντς. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός τόνισε ότι στη «σημερινή εποχή εκφράζουμε την αγάπη μας με την απόσταση και όχι το αντίθετο» και έστειλε σε όλους τους Ισραηλινούς «μια εικονική αγκαλιά και μια ζεστή χειραψία αγκώνα». Ο Πρόεδρος της Κνέσετ, στο μήνυμά τoυ μίλησε για όλα όσα ενώνουν τους Ισραηλινούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, τονίζοντας τη σημασίας της συνεργασίας και της κοινής ευθύνης για το μέλλον.

Η εκπομπή περιλαμβάνει βίντεο, τραγούδια, συνεντεύξεις, και την παραδοσιακή, όσο και συμβολική τελετή ανάματος των 12 πυρσών –που συμβολίζουν τις 12 φυλές του Ισραήλ- από εμβληματικές προσωπικότητες του Ισραήλ.

Μπορείτε ΕΔΩ να παρακολουθήσετε την ωριαία εκπομπή -ολόκληρη μεταφρασμένη και σχολιασμένη στα αγγλικά από το κανάλι i24News English.

Πηγή: You Tube, i24News English, 28.4.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae