Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2060 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Κόκκινο χαλί έστρωσε το νοσηλευτικό προσωπικό γηροκομείου στο Νιου Τζέρσεϋ της Νέας Υόρκης για να περάσει ο 94χρονος Τζακ Χόλτζμπεργκ, που πήρε εξιτήριο ύστερα από την πλήρη ανάρρωσή του από τον Covid-19. Αυτή ήταν δεύτερη υπεράνθρωπη νίκη της ζωή του Πολωνοεβραίου επιζώντος του Ολοκαυτώματος Τζακ Χόλτζμπεργκ, ο οποίος έχασε την οικογένειά του -με εξαίρεση το αδελφό του- στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Ο 94χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο, είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μονάδα φροντίδας γηροκομείου για την απαραίτητη καραντίνα και την πλήρη αποθεραπεία του.

Όταν οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Κουίνς, το νοσηλευτικό προσωπικό του γηροκομείου έστρωσε το κόκκινο χαλί προς τιμήν του και τον αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα, μπαλόνια και ευχές. «Μετά από όλα όσα έχει περάσει στη ζωή του, είναι καταπληκτικό το ότι κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό», δήλωσε η εγγονή του Ερικα Βάσερμαν στα ΜΜΕ.

Πηγή: JNS 5.5.20

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae