Κόκκινο χαλί έστρωσε το νοσηλευτικό προσωπικό γηροκομείου στο Νιου Τζέρσεϋ της Νέας Υόρκης για να περάσει ο 94χρονος Τζακ Χόλτζμπεργκ, που πήρε εξιτήριο ύστερα από την πλήρη ανάρρωσή του από τον Covid-19. Αυτή ήταν δεύτερη υπεράνθρωπη νίκη της ζωή του Πολωνοεβραίου επιζώντος του Ολοκαυτώματος Τζακ Χόλτζμπεργκ, ο οποίος έχασε την οικογένειά του -με εξαίρεση το αδελφό του- στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Ο 94χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο, είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μονάδα φροντίδας γηροκομείου για την απαραίτητη καραντίνα και την πλήρη αποθεραπεία του.

Όταν οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Κουίνς, το νοσηλευτικό προσωπικό του γηροκομείου έστρωσε το κόκκινο χαλί προς τιμήν του και τον αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα, μπαλόνια και ευχές. «Μετά από όλα όσα έχει περάσει στη ζωή του, είναι καταπληκτικό το ότι κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό», δήλωσε η εγγονή του Ερικα Βάσερμαν στα ΜΜΕ.

Πηγή: JNS 5.5.20