Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2324 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΚΘΕΣΗ JBI-AJC: «Αντισημιτισμός: Μια διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα» PDF Εκτύπωση E-mail

Η νέα έκθεση του Ινστιτούτου Jacob Blaustein για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (JBI), της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), καταδεικνύει ότι ο αντισημιτισμός αποτελεί διαρκή απειλή κατά της ασφάλειας των Εβραίων, και πρόκληση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που απαιτεί επείγουσα λήψη μέτρων από πλευράς κυβερνήσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνίας, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και φορέων.

Η έκθεση με θέμα "Αντισημιτισμός: Μια διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα" και το παράρτημά της εξετάζει περιστατικά αντισημιτικής έκφρασης και βίας, σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Απριλίου 2020, δηλαδή πριν και από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα από τα βασικά σημεία που θίγει η έκθεση είναι η δυνητική της αντισημιτικής ρητορικής -η οποία παρουσιάζει νέα έξαρση λόγω κορωνοϊού- να υποθάλπει παρενόχληση, διακρίσεις και βία.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης περιλαμβάνουν συστάσεις / εκκλήσεις προς τις Αρχές ώστε οι εβραϊκές κοινότητες να έχουν αποτελεσματική προστασία και ενισχυμένη συνεργασία για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.  Επίσης, γίνεται έκκληση προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εντείνουν τις προσπάθειες για την αφαίρεση αντισημιτικών αναφορών και παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό από τις πλατφόρμες τους. Τέλος, καλούνται οι κυβερνήσεις, ο ΟΗΕ και οι διεθνείς θεσμικοί φορείς να εντείνουν την εκπαίδευση γύρω από το πως αναγνωρίζεται και χαρακτηρίζεται ως αντισημιτικό ένα περιστατικό, με βάση τον ορισμό του IHRA για τον Αντισημιτισμό.

Πηγή: AJC, 4.5.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae