Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5065 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. 14 & 15 ΜΑΪΟΥ 1948 PDF Εκτύπωση E-mail

72 χρόνια πριν… σαν σήμερα… στις 14 Μαΐου 1948, ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν ανακηρύσσει την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ και διαβάζει τη Διακήρυξη του  νέου κράτους.  Το νέο κράτος αναγνωρίστηκε αμέσως από τις ΗΠΑ και τρεις ημέρες αργότερα από την ΕΣΣΔ. Στις 15 Μαΐου η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, καθώς και η Συρία και ο Λίβανος από τον Βορρά ξεκινούν στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ, το οποίο πολέμησε για την ανεξαρτησία του για 13 ολόκληρους μήνες. Δείτε εδώ δύο χαρακτηριστικά βίντεο αρχείου: Την ανακήρυξη της ίδρυσης (εβραϊκά - Αρχείο του Κράτους του Ισραήλ) και το ρεπορτάζ του Associated Press (αγγλικά).   

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae