Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2466 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 14 Μαΐου 2020, το “Κέντρο Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς, με μία λιτή και απέριττη, σεμνή εκδήλωση θα ήθελε να δηλώσει τον σεβασμό στην μνήμη αυτών των αδικοχαμένων Εβραίων συμπολιτών μας.

Φέτος ανεστάλησαν όλες οι εκδηλώσεις στον Ελλαδικό χώρο, για Μάρτιο και Απρίλιο, λόγω του Κορωνοϊού, αλλά θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να καταθέσουμε ένα απλό στεφάνι με σεβασμό στην Μνήμη της αδικοχαμένης Κοινότητος, από τους εγκληματίες του Ναζισμού.

Το “Κέντρο Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς” ιδρύθηκε πριν δυόμισι χρόνια στη Νέα Υόρκη από Καστοριανούς απόδημους (Χριστιανούς και Εβραίους), και έχει ως στόχο την διάσωση της Ιστορικής Μνήμης της τοπικής μας ιστορίας και την προβολή της Καστοριάς μας διεθνώς.

Έως σήμερα, ξέχωρα από το ιστορικό ντοκιμαντέρ “TREZOROS ”, που προβάλλεται σε όλες τις ηπείρους, η Καστοριά προβάλλεται δια μέσου της παγκόσμιας οργάνωσης Μαρτς οφ λαιφ (March of Life ), τον διεθνή οργανισμό αλληλεγγύης Σιαμπάτ Σιαλόμ, των Ομοσπονδιών Σεφαραδιτικών Οργανώσεων Αμερικής, σε διάφορες εκδηλώσεις εδώ και στην Αμερική, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα 14 Μαΐου εορτάζεται και η ημέρα ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, από το 1948 και μετά.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους από τους θεσμικούς φορείς ο αιδεσιμώτατος Πατήρ Χρήστος Μεσημέρης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, η βουλευτής κα Τελιγιορίδου, ο Περιφαρειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Γκοσλιόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δρ. Κοζατσιάνη και κα Κυριακίδου και ο κ. Παύλου Δημοτικός  Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας. Ο βουλευτής κ. Τζηκαλάγιας, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεών του στη Βουλή, απέστειλε επιστολή.

Πηγή: ιστότοπος fouit.gr, 14.5.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae