Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5668 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ 30η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα 30 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση του Kράτους του Ισραήλ από την Ελλάδα, σηματοδοτούν τους ορίζοντες μιας δυναμικής και επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών, για την πρόοδο και την ευημερία των δυο λαών.

Η πολιτική συνεργασία που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990, με την απόφασή του να αναγνωρίσει η Ελλάδα επισήμως το Κράτος του Ισραήλ, καλλιεργήθηκε από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών και επεκτάθηκε στην οικονομία, στην ασφάλεια, στην υγεία και στην παιδεία, στην ενέργεια, στον πολιτισμό και στον τουρισμό.

Αθήνα και Ιερουσαλήμ, δύο πρωτεύουσες, δύο πόλεις με ιστορική κληρονομιά που καθόρισε τον χαρακτήρα του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας, ένωσαν δυνάμεις και καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών της Ανατολική Μεσογείου.

Έλληνες και Ισραηλινοί, απέδειξαν έμπρακτα και έδωσαν περιεχόμενο στην έννοια της αλληλεγγύης των λαών, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, σώζοντας τον φυσικό πλούτο των χωρών τους. Το έκαναν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, Έλληνες και Ισραηλινοί πυροσβέστες απέναντι στη πύρινη λαίλαπα, το έκαναν Ισραηλινοί διασώστες στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

Οι Ισραηλινοί ακούν και τραγουδούν  ελληνικά τραγούδια, οι Έλληνες υποδέχονται τους Ισραηλινούς επισκέπτες με την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, αυτή είναι η εικόνα δύο λαών που σφυρηλατούν τις σχέσεις τους…  

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελλάδα και το Ισραήλ για την ισχυρή βούλησή τους να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας και ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τους λαούς των δύο κρατών. 

Αθήνα, 21 Μαΐου 2020

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae