Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5783 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΆΟΥΣΒΙΤΣ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Μνημείο -και Μουσείο- του Άουσβιτς κάνει έκκληση για οικονομικές δωρεές, καθώς αναγκάσθηκε να κλείσει τις πύλες του για τους επισκέπτες, ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Μνημείο διατηρείται στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς, που οργανώθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα στα κατεχόμενα πολωνικά εδάφη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Εβραίοι, έχασαν τη ζωή τους στους θαλάμους αερίων στο στρατόπεδο ή από την πείνα, το κρύο και τις ασθένειες. 

Το Μνημείο παρέμεινε κλειστό για τους επισκέπτες από τις 12 Μαρτίου, λόγω των μέτρων που πάρθηκαν και στην Πολωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρυσι το είχαν επισκεφθεί περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι και οι διαχειριστές του ελπίζουν να ανοίξει ξανά στις αρχές Ιουλίου.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε τους πόρους μας ή να επιβραδύνουμε τη δουλειά μας για να διατηρούμε και να οικοδομούμε τη θύμηση, που αποτελεί τη μόνη θεραπεία για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε στη δήλωσή του ο διευθυντής του μουσείου, Πιοτρ Τσιβίνσκι.

Το Μνημείο ανακοίνωσε ότι χρειάζεται πλέον δωρεές προκειμένου να συνεχίσει τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του προγράμματα, αφότου «κατέρρευσε» ο προϋπολογισμός του 2020. Το 2019 είχε συνολικό προϋπολογισμό 113,9 εκατομμυρίων ζλότι (περίπου 28,90 εκατομμύρια δολάρια).

Η συντήρηση του στρατοπέδου -κολαστηρίου δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο, ανακοίνωσε το Μνημείο του Άουσβιτς, καθώς αυτή η εργασία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Άουσβιτς-Μπίρκεναου, του οποίου οικονομική υποστήριξη για το 2020 έχει διπλασιασθεί.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα CNN, 4.6.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae