Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4845 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.6.2020, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης το 3ο Φόρουμ για Ειδικούς Απεσταλμένους για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, αλλά και για εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει το 2019 στο Μόναχο, όπου ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ αναφερόμενος στους συμμετέχοντες τους χαρακτήρισε ως «τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα βοηθήσουν τον εβραϊκό λαό στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, το οποίο συντόνισαν η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού Καταρίνα Φον Σνουρμπάιν και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του WJC Μάραμ Στερν, ζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και τις αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας, τα οποία εμφανίζουν μια εκρηκτική αύξηση το τελευταίο διάστημα, μέσω των οποίων κατηγορούνται οι εβραίοι, αλλά και άλλες μειονότητες για την πανδημία.    

Κατά την έναρξη του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος του WJC προέτρεψε τους Αξιωματούχους να παρακινήσουν τις κυβερνήσεις τους ώστε άμεσα να υιοθετηθούν και εφαρμοστούν οι Ορισμοί του IHRA του Αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, να θεσπιστούν νόμοι ώστε οι διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρέσουν σχόλια ρητορικής μίσους και τέλος να είναι σε επικοινωνία με τους Ειδικούς Απεσταλμένους κατά του Αντισημιτισμού στην κάθε χώρα, ώστε να παρακολουθείται το θέμα του αντισημιτισμού και να αναπτύσσονται στρατηγικές για την αντιμετώπισή του.

Η Συντονίστρια της ΕΕ για Θέματα Αντισημιτισμού δήλωσε πως το Φόρουμ είναι «ανεκτίμητο, διότι οι παλιές μορφές αντισημιτισμού εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας με ένα νέο τρόπο που συνδέεται με τον ιό COVID-19» και πως «είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο, ώστε να γίνουν διαφορετικές ενέργειες και να ακούσουμε τι απασχολεί την κάθε εβραϊκή κοινότητα».   

Στο Φόρουμ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Ειδικό Απεσταλμένο για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος Δρα Ευστάθιο Λιανό Λιάντη και τον εκπρόσωπο του WJC στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη και την Ουνέσκο στο Παρίσι Δρ. Λεόν Σαλτιέλ, οποίος είναι και μέλος του ΔΣ του ΚΙΣΕ, και ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει το WJC για την παρακολούθηση και καταπολέμηση της αντισημιτικής δράσης, καθώς και για τον εντοπισμό και τη διάψευση θεωριών συνομωσίας που σχετίζονται με τον ιό COVID-19. 

*Στοιχεία από άρθρο του WJC, 8.6.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae