Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3407 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Ασφάλεια εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν υιοθετώντας την πρωτοβουλία Tackling Coronavirus DisinformationGetting the Facts Right” για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την αντίδραση της Κομισιόν στην έξαρση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας  -που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττουν την κοινωνική  συνοχή και την αρμονική συμβίωση και μπορεί να οδηγήσουν σε πράξεις ρατσιστικής βίας και αναταραχές- απαιτούν τη λήψη μέτρων και τη  δέσμευση θεσμών και κοινωνικών φορέων στην αντιμετώπισή τους.

Η νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη δημιουργία Σχεδίου Δράσης κατά της Παραπληροφόρησης, την αξιοποίηση και τον συντονισμό των συναρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων, την ενδυνάμωση των διατάξεων για τις πρακτικές αντίδρασης στην παραπληροφόρηση και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Μέσων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Ασφάλεια Ζοζέπ Μπορέλ: «η παραπληροφόρηση στην εποχή του κορωνοϊού μπορεί να σκοτώσει. Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους πολίτες πληροφορώντας τους για τις ψευδείς ειδήσεις, και δημοσιοποιώντας τους φορείς που ευθύνονται για αυτές τις πρακτικές».

*Στοιχεία από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 10.6.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae