Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6393 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inH ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Πληροφορίες και στην εβραϊκή γλώσσα θα δίνει η σελίδα του οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, αφού η Ισραηλιτική Κοινότητα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν τη μετάφραση των κειμένων του επίσημου ταξιδιωτικού οδηγού της πόλης (www.thessaloniki.travel).

Το παραπάνω προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης του στρατηγικού σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την 7η διαβούλευση που συνδιοργάνωσαν το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Τα εβραϊκά θα είναι η 8η γλώσσα στην οποία θα είναι μεταφρασμένες οι πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται να δούμε τα κείμενα και στα σερβικά (προς το παρόν ο οδηγός είναι μεταφρασμένος στα: αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, κινεζικά και ρωσικά).

Στη διαβούλευση παρευρέθησαν ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου, έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Βίκτωρ Ναρ, διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και ο Μωρίς Σαπόρτα, βοηθός του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Σαλτιέλ, «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να τονιστεί το γεγονός ότι η Κοινότητα είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει στην προβολή της πόλης και την τουριστική της ανάπτυξη».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα φροντίζει να προβάλλει την πλούσια ιστορία της και το δυναμικό παρόν της, μέσα από το Μουσείο, τις Συναγωγές και τα πάμπολλα σημεία που συνδέονται με τη διαχρονική εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Συμβάλλει, επίσης, στο να υπάρχουν όσα απαιτούν οι πολυπληθείς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ειδικά το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΘ, οι διαβουλεύσεις αυτές αποσκοπούν αφενός μεν να συνεισφέρουν στην καταγραφή των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, αφετέρου δε να δώσουν φωνή με ουσιαστικό τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 16 Ιουνίου 2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae