Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 9210 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inAJC GLOBAL FORUM 2020 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το φετινό Διεθνές Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στο Βερολίνο με στόχο να σηματοδοτήσει τα 75 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η πανδημία μπορεί να ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια, ωστόσο το διαδικτυακό εξ αποστάσεως AJC Global Forum 2020 (14-18.6.2020) όχι μόνον δεν υστέρησε σε σημασία, θεματικές και συμμετέχουσες προσωπικότητες, αλλά επιπρόσθετα έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να το παρακολουθήσουν εύκολα, άνετα και προπαντός με ασφάλεια από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνό τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ των διεθνών ηγετών που μίλησαν στο Φόρουμ, ενώ από ελληνοεβραϊκής πλευράς τις εργασίες παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο γ.γ. του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ.

Την έναρξη του Φόρουμ χαιρέτισαν: η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Michael R. Pompeo, ο γ.γ. της Παγκόσμιου Μουσουλμανικού Συνδέσμου Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa, o Bawa Jain, γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών και ο David Harris, διευθύνων σύμβουλος της AJC. Ακολούθησε συνεδρία με θέμα τη «ρητορική μίσους και τα όρια της ελευθερίας του λόγου».

Η δεύτερη ημέρα εργασιών του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στο Ισραήλ και εξετάστηκαν οι «Προκλήσεις και οι ευκαιρίες του εβραϊκού Κράτους», με ομιλητή τον υπουργό Άμυνας Benjamin (Benny) Gantz, ο οποίος θα αναλάβει την πρωθυπουργία στο δεύτερο μισό της θητείας της κυβέρνησης ενότητας Νετανιάχου-Γκαντς. Ακολούθησε συζήτηση για το «Μέλλον της Δυτικής Όχθης- Δύο Ισραηλινές προοπτικές».

Στις 16.6.20, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον David Harris για τις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ και για τον ρόλο τους στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για τις προοπτικές επέκτασης αυτής της σημαντικής στρατηγικής συνεργασίας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σημασία που δίνει η χώρα στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, στη σκληρή δουλειά που έχει ήδη γίνει στον τομέα αυτόν, καθώς και στον ρόλο που θα παίξει το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε ΕΔΩ το βίντεο).

Ένα ενδιαφέρον άρθρο-ανάρτηση στον ιστότοπο της AJC για τη δράση, την προσωπικότητα και τη συνέπεια του πολιτικού λόγου και της στάσης του Έλληνα πρωθυπουργού, με τίτλο «Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Εβραίοι για τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη», είχε προηγηθεί της πολυαναμενόμενης παρέμβασής του στο διεθνές Φόρουμ. (Διαβάστε το ΕΔΩ).

Οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Φόρουμ συνεχίστηκαν με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama και του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dr. Anwar Gargash.

Κατά την τέταρτη ημέρα του Φόρουμ εξετάστηκαν καίρια αμερικανικά θέματα, όπως οι επερχόμενες εκλογές και οι ρατσιστικές ανισότητες στις ΗΠΑ, ενώ οι εργασίες του Φόρουμ ολοκληρώθηκαν με συνεδρίες για τις διατλαντικές σχέσεις και τα συμπεράσματα της φετινής -ιδιαίτερης αλλά πλούσιας- παγκόσμιας συνάντησης της AJC.

*Το άρθρο περιλαμβάνει στοιχεία σε μετάφραση από την ιστοσελίδα του AJC– VIRTUAL GLOBAL FORUM 2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae