Το Εθνικό Κέντρο και Μουσείο Ολοκαυτώματος (NHCM) της Αγγλίας δημιούργησε μία νέα εφαρμογή – παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 9 έως 11 με θέμα το Ολοκαύτωμα.

Το παιχνίδι ονομάζεται «Το ταξίδι», χρηματοδοτείται από τη Βρετανική Κυβέρνηση και βασίζεται σε περιοδεύουσα έκθεση του NHCM. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές και είναι ήδη διαθέσιμη για συσκευές Apple, ενώ το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές Android.

Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να «μπουν» εικονικά στη ζωή του Leo, ενός νέου εβραίου αγοριού που μεγαλώνει στο υπό Ναζιστική Κατοχή Βερολίνο το 1930, ο οποίος αναγκάζεται λόγω των συνθηκών να φύγει από τη χώρα του. Το θέμα του παιχνιδιού καλύπτει γεγονότα πέντε ετών σε δέκα επεισόδια κινούμενων σχεδίων, με τα οποία σκιαγραφείται η ζωή του Leo, της οικογένειάς του και των φίλων του, και τα οποία σταδιακά εξελίσσονται μέχρι να φτάσουν στη «Νύχτα των Κρυστάλλων», όταν και καλείται ο Leoνα αποφασίσει εάν θα μείνει στη Ναζιστική Γερμανία με την οικογένειά του ή αν θα φύγει.