Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2537 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ HERITAGE & MUSEUMS ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Οργανισμός Heritage and Museums – Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία, οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΞ, θα βραβεύσει το προσεχές διάστημα τρεις επικεφαλής μουσείων, οι οποίοι έχουν διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Μουσείων και του Πολιτισμού.

Μεταξύ των τριών βραβευθέντων είναι και η κα Ζανέτ Μπαττίνου Αρχαιολόγος, διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. 

Θα βραβευθούν επίσης οι: Σοφία Πελοποννησίου – Βασιλάκου Μουσειολόγος, επιμελήτρια της «Οικίας Κατακουζηνού» και Κώστας Μανιατόπουλος, ιστορικός τέχνης – ζωγράφος, διευθυντής του «Μουσείου & Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade».   

Το H&M, στοχεύει στην προώθηση του παγκόσμιου πολιτιστικού αποθέματος, μέσα από ενέργειες επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έρευνας.

Οι βραβευθέντες εκτός από τις γνώσεις τους έχουν υπερβεί τις συνήθεις επαγγελματικές δραστηριότητες ως εκ της θέσεώς τους, με ιδιαίτερη αφοσίωση και προσφορά προς το μουσείο μέσα και από τον προσωπικό τους χρόνο.

Οι ενέργειες του H&M, στηρίζονται στη συνεργασία, τον εθελοντισμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και εν γένει τις πολιτισμικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως επίσης και το περιβάλλον. Παράλληλα είναι σε εταιρική συνεργασία με τον φορέα EMF του Συμβουλίου της Ευρώπης EMF, European Museum Forum, Council of Europe.

Τα βραβεία θα απονείμει η Πρόεδρος του Heritage and Museums-Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου σε τελετή που θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

*Στοιχεία από ανακοίνωση του Heritage and Museums – Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae