Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6459 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι.Κ. ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2020 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται 76 χρόνια από τον εκτοπισμό και τον αφανισμό της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρόδου και της Κω, το 1944.

Δυστυχώς τα Δωδεκάνησα έχουν συνδεθεί με τα τραγικά γεγονότα της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αφανισμού των Εβραίων της Ευρώπης με τις απώλειες να ανέρχονται στο 94%.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε, ότι στη μεταπολεμική διαδρομήτης αγωνιώδους προσπάθειας για την ανασυγκρότηση, η Ρόδος ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που αναγνώρισαν τη θυσία των Εβραίων συμπολιτών τους.

Αμέσως μετά την απελευθέρωση, το 1946, ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος Ρόδου  Γαβριήλ Χαρίτος μετονόμασε την παλαιά πλατεία Πρίγκηπος σε «Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων».

Κάθε χρόνο η Ι.Κ. Ρόδου διοργανώνει εκδηλώσεις προκείμενου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της.

Η Διαχειριστική Επιτροπή της Κοινότητας Ρόδου αποφάσισε τη φετινή χρονιά, λόγω των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, αντί άλλων εκδηλώσεων, να συνδράμει οικονομικά αδύναμες ομάδες συμπολιτών μας με τη δωρεά τροφίμων σε κοινωνικές δομές πρόνοιας του τόπου μας.

Παράλληλα, στις 23.7.2020, η διευθύντρια της Ι.Κ. Ρόδου κα Κάρμεν Κοέν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae