Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, και μέλη της Επιτροπής, επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα, στις 28.7.2020. Σε διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καρχιμάνη, και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ, η κα Αγγελοπούλου συζήτησε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2021 και για την ανάδειξη της συμβολής της Ηπείρου στην Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα, η κα Αγγελοπούλου δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τη Συναγωγή της πόλης, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο και πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μωϋσή Ελισάφ, εκφράζοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία των Ρωμανιωτών Εβραίων. Χαρακτηριστική είναι και η αφιέρωση που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Συναγωγής:  «Με σεβασμό δέος και συγκίνηση, στέκομαι στον Ναό των Ρωμανιωτών Γιαννιωτών, την Συναγωγή. Η κοινότητα της πόλης βίωσε όχι μόνο την ευημερία αλλά και το μεγάλο Δράμα. Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πρόκειται για μνημείο αντοχής, υπομονής, επιμονής και προπαντός μνήμης που δεν σβήνει». 

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής συμμετείχαν επίσης τα Μέλη της Ολομέλειας Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και οι καθηγητές Πανεπιστημίου Νίκος Κανελλόπουλος, Δέσποινα Μουζάκη και Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο της Επιτροπής Ελλάδα 2021.