Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2998 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΗ Γεν. Γραμματέα ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε το αντισημιτικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα αναφορικά με ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για την υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «ο τυχοδιώκτης αντιπρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης πριν φορέσει κιπά».

Γενικός Γραμματέας Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος: Απαράδεκτο σχόλιο πολιτικής σκοπιμότητας

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βίκτωρ Ελιέζερ και ζήτησε το σχόλιο του για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα για την κιπά σε μία προσπάθεια πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Ελιέζερ μεταξύ άλλων τόνισε πως ένας τέτοιος συσχετισμός δεν είναι παρά η αναπαραγωγή ενός αντισημιτικού στερεότυπου που υπονοεί ότι όποιος μη Εβραίος φορέσει τη «κιπά», γίνεται υποχείριο της δήθεν εβραϊκής παντοδυναμίας και πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η απαράδεκτη αυτή αναφορά δεν απηχεί τις απόψεις κανενός δημοκρατικού κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το σχόλιο του κ. Ελιέζερ στο iefimerida.gr

«Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου που για ακόμα μια φορά θρησκευτικά σύμβολα χρησιμοποιούνται ως όπλα στην πολιτική αντιπαράθεση και μάλιστα δια στόματος μέλους του Ελληνικού κοινοβουλίου. Την «κιπά», το παραδοσιακό καπελάκι, το φορούν όλοι οι άνδρες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, όταν εισέρχονται είτε σε συναγωγές είτε σε ιερό τόπο της Εβραϊκής θρησκείας. Είναι ένδειξη σεβασμού προς τα ήθη και τους κανόνες της Εβραϊκής θρησκείας.

Θα θυμίσω λοιπόν ότι την «κιπά» την έχουν φορέσει όλοι ανεξαιρέτως οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που έχουν επισκεφθεί την αίθουσα μνήμης των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο ίδρυμα Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα τους και όλοι οι Έλληνες Πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί που επισκέφθηκαν το Ισραήλ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Είναι λοιπόν απαράδεκτο οιοδήποτε σχόλιο που αποδίδει στην «κιπά» συμβολισμούς πολιτικής σκοπιμότητας, διότι ένας τέτοιος συσχετισμός δεν είναι παρά η αναπαραγωγή ενός αντισημιτικού στερεότυπου που υπονοεί ότι όποιος μη Εβραίος φορέσει την «κιπά», γίνεται υποχείριο της δήθεν εβραϊκής παντοδυναμίας.

Είμαι βέβαιος ότι η απαράδεκτη αυτή αναφορά δεν απηχεί τις απόψεις κανενός δημοκρατικού κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα iefimerida 13.8.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae