Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1915 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Εβραϊκού Πολιτισμού που έχουν ως κύριο σκοπό την καλύτερη κατανόηση του Ιουδαϊσμού και της εβραϊκής πολιτισμικής κληρονομιάς  γιορτάζονται κάθε χρόνο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.  

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται εδώ και 20 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τη Διατήρηση και  Προώθηση  της Εβραϊκής Κουλτούρας και Κληρονομιάς (AEPJ) και φέτος σηματοδοτείται η 21η σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν διαδικτυακά στις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν διαδικτυακά και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες, οι οποίες προβάλλουν την τοπική εβραϊκή ιστορία τους.   

Το κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι «Εβραϊκές Περιηγήσεις». Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων θα προβληθεί ένα οκτάωρο πρόγραμμα, ανοικτό στο κοινό, το οποίο θα περιλαμβάνει συνέδρια, συνεντεύξεις, συναυλίες και βίντεο για την Ευρωπαϊκή εβραϊκή κληρονομιά, παρουσιάζοντας παράλληλα και την ιστορία των ευρωπαϊκών εβραϊκών κοινοτήτων που λαμβάνουν μέρος. Θα γίνει απ΄ ευθείας σύνδεση με το Λουξεμβούργο, τη Βαρκελώνη, την Ιερουσαλήμ, το Παρίσι και την Οξφόρδη.

Επίσης, η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ, που συμμετέχει ενεργά τα τελευταία τρία χρόνια σε αυτό το πρόγραμμα, έχει δημιουργήσει μία έκθεση για τις «Εβραϊκές Περιηγήσεις», η οποία θα είναι διαδικτυακά προσβάσιμη παγκοσμίως. Επίσης, θα φιλοξενήσει στο χώρο της ένα online συνέδριο.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία, θα συμμετέχουν ενεργά (περισσότερες από 80 πόλεις της Ιταλίας και 40 της Ισπανίας) στις φετινές εκδηλώσεις αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι η εβραϊκή κουλτούρα δεν είναι μόνο δυναμικά παρούσα, αλλά επιδεικνύει και ιδιαίτερο σθένος. 

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του EJC

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

**Στις 7 & 14 Σεπτεμβρίου 2020, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών διοργανώνει περιήγηση στις Συναγωγές και τα Μνημεία της. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae