Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3712 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ WJC ΡΟΝΑΛΝΤ ΛΟΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή το Ρος Ασανά, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στις Εβραϊκές Κοινότητες:

«Την παραμονή του Ρος Ασανά κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Παίρνουμε τον χρόνο μας και κάνουμε μία αναδρομή στις αναταραχές και στις τραγωδίες, ώστε να αναρωτηθούμε: τι ελπίζουμε για τον χρόνο που έρχεται; Τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί ώστε να διασφαλίσουμε ότι οικοδομούμε έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο μέλλον;

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να ηγούμαι αυτού του εξαιρετικού δικτύου Εβραϊκών Κοινοτήτων που συγκροτεί το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC). Γνωρίζουμε ότι όλοι μαζί είμαστε περισσότερο δυνατοί, απ΄ ότι ο καθένας μόνος του. Μέσω του κοινού αισθήματος αφοσίωσης στον εβραϊκό λαό -του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος-  αντιμετωπίζουμε κάθε κρίση και γιορτάζουμε κάθε θετική εξέλιξη. 

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλους μας. Είμαι όμως υπερήφανος για το αίσθημα αδελφοσύνης που υπάρχει μεταξύ των εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς προτεραιότητα τους είναι – πιθανώς περισσότερο τα πρόσφατα χρόνια από τα παλαιότερα – η υποστήριξη των μελών τους.

Αντιμετωπίσαμε αυτή τη νέα πραγματικότητα όλοι μαζί. Και μαζί ατενίζουμε ένα καλύτερο νέο χρόνο.

Εκ μέρους του WJC εύχομαι σε όλους σας ο νέος χρόνος να φέρει καλή υγεία, ευτυχία και ελπίδα.

Σανά Τοβά!»

*Μετάφραση από την ιστοσελίδα του WJC

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae