Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3625 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΑΙΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ «ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ» ΣΕΡ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΟΥΙΝΤΟΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ζωή του Σερ Νίκολας Γουίντον, ο οποίος έσωσε από τους Ναζί 669 παιδιά, θα γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό Άντονι Χόπκινς.

Ο Γουίντον, ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Ο Βρετανός Σίντλερ» πέθανε το 2015 σε ηλικία 106 ετών.

Tον Δεκέμβριο του 1938, oΓουίντον σε ηλικία 29 ετών πήγε στην Πράγα. Σχεδίαζε να κάνει χειμερινές διακοπές στην Ελβετία,  αλλά άλλαξε το πρόγραμμα του μόλις έμαθε για τη μεταναστευτική κρίση στην Τσεχοσλοβακία, η οποία μόλις είχε καταληφθεί από τους Ναζί. 

Κατά τους επόμενους εννέα μήνες οργάνωσε μέσω οκτώ τρένων τη μεταφορά παιδιών κυρίως εβραιόπουλων από την Τσεχοσλοβακία στην Αγγλία.

Ο ηρωισμός του Γουίντον παρέμεινε έως το 1980 άγνωστος, όταν η σύζυγός του βρήκε στοιχεία για αυτές τις διασώσεις. Αποτέλεσμα αυτής της ανακάλυψης ήταν η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ και η επανένωση ορισμένων διασωθέντων παιδιών.  

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Γουίντον έλαβε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του τίτλου του Ιππότη. Το Μάρτιο του 2016 το Βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο εξέδωσε, στη σειρά που είναι αφιερωμένη στους Βρετανούς φιλάνθρωπους, ένα γραμματόσημο για τον Γουίντον.    

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του EJC, 14.9.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae