Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2282 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ WJC ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Αντιδρώντας σε αναφορές για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Κίνημα Νορδικής Αντίστασης» (NRM), η οποία εξαπέλυσε σειρά συντονισμένων αντισημιτικών ενεργειών κατά εβραίων της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ καταδίκασε τις προσβλητικές εκφράσεις αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια της ιερότερης ημέρας του εβραϊκού θρησκευτικού έτους. Οι επιθέσεις αυτές περιλάμβαναν βανδαλισμούς εβραϊκών ιδρυμάτων και διανομή αντισημιτικών φυλλαδίων σε διάφορες πόλεις της Σουηδίας, καθώς και έξω από τη συναγωγή στην πόλη Νόρσεπινγκ της Σουηδίας.    

Ο Πρόεδρος του WJC καταδίκασε τις αντισημιτικές επιθέσεις και επεσήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει για τους Εβραίους της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου δηλώνοντας:

«Κατά τη διάρκεια του Γιομ Κιπούρ φέτος, το δεύτερο κατά σειρά, ο αντισημιτισμός έδειξε και πάλι στην Ευρώπη το άσχημο πρόσωπό του. Πέρυσι γίναμε μάρτυρες της φονικής επίθεσης στη συναγωγή του Χάλε στη Γερμανία και φέτος οι σύγχρονοι νοσταλγοί των Ναζί του 1930 και του 1940, γνωστοί ως «Κίνημα Νορδικής Αντίστασης», εξαπέλυσαν μία άθλια και μοχθηρή εκστρατεία μίσους εναντίον των Εβραίων της Βόρειας Ευρώπης. 

Το «Κίνημα Νορδικής Αντίστασης» εκπροσωπεί μία βίαιη, ρατσιστική και αντισημιτική ιδεολογία και πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Οι δράστες που υποκινούν το μίσος εναντίον των εβραίων και έσπειραν τη διχόνοια κατά την ιερότερη ημέρα του εβραϊκού θρησκευτικού έτους, πρέπει να διωχθούν ποινικά, όπως ορίζει ο νόμος.    

Εκ μέρους του WJCκαλώ όλες τις κυβερνήσεις της Σκανδιναβίας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φιλανδίας και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να θέσουν εκτός νόμου το «Κίνημα Νορδικής Αντίστασης», ώστε να απαλλάξουν την κοινωνία από τη βίαιη προπαγάνδα τους. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, αλλά και των αρμόδιων Αρχών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι θρησκευτικοί ναοί και τα εβραϊκά ιδρύματα να έχουν την κατάλληλη προστασία από την αστυνομία για να μπορούν οι εβραίοι ελεύθερα να ασκούν το καθήκον τους χωρίς εκφοβισμό και τρόμο. Τα Κοινοβούλια κάθε χώρας πρέπει να διασφαλίσουν πως υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την καταγραφή κάθε έκφρασης μίσους και μισαλλοδοξίας. Μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από κάθε Κυβέρνηση, δεν μπορούμε πραγματικά να θεωρήσουμε ότι αντιμετωπίζεται η μάστιγα του αντισημιτισμού».    

ΠΗΓΗ: WJC, 28.9.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae