Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4042 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ WJC: Το Ελληνικό δικαστήριο χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση  Ελληνικού δικαστηρίου να καταδικάσει την ηγεσία του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επίσης καταδίκασε ένα μέλος του κόμματος για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και άλλους 15 για συνωμοσία στην υπόθεση.

Στο απόγειό της το 2015, η Χ.Α. έλαβε το 7% των εθνικών κοινοβουλευτικών ψήφων, ενώ εξακολουθεί να κατέχει έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκτός από τις πράξεις στο επίκεντρο των αποφάσεων του δικαστηρίου, η οργάνωση είναι διαβόητη για το ιστορικό της όσον αφορά την αντισημιτική ρητορική και τις βεβηλώσεις Εβραϊκών μνημείων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ανακοίνωση W.J.C.: «Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, έχει αντιταχθεί σθεναρά κατά της Χ.Α., και έχει ζητήσει την απομάκρυνσή της από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα με νομικά μέσα.

Η σημερινή απόφαση, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται το μίσος και το διχασμό. Συγχαίρουμε τις προηγούμενες και την τρέχουσα πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εξάλειψη της πλατφόρμας διασποράς μίσους αυτής της απεχθούς οργάνωσης.

Τα εξτρεμιστικά και νεοναζιστικά κινήματα, καθώς και η ρητορική μίσους που ασπάζονται, δεν αποτελούν κίνδυνο μόνο για τις Εβραϊκές κοινότητες και άλλες μειονοτικές ομάδες, αλλά συνιστούν σοβαρή απειλή για τον συνδετικό ιστό της κοινωνίας μας, μέσω των διαρκών προκλήσεών τους στην επικράτηση του νόμου. 

Η απόφαση αυτή δεν είναι ιστορική μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλους εκείνους που όσους υποστηρίζουν τις δημοκρατικές αξίες. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο ευελπιστεί ότι θα θεσπιστούν ανά τον κόσμο νομοθεσία και πολιτικές που προάγουν την παιδεία, τον σεβασμό και την ανοχή, ώστε κινήματα όπως η Χ.Α. να μην βρουν ποτέ γόνιμο έδαφος για ν' αναπτυχθούν.

ΠΗΓΗ: μετάφραση από ιστοσελίδα WJC, 7.10.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae