Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5876 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤΟ FACEBOOK ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Facebook ανακοίνωσε πως θα απαγορεύει στο εξής οποιαδήποτε ανάρτηση παραποιεί ή αρνείται τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε: «Σήμερα ανανεώνουμε την πολιτική ρητορικής μίσους ώστε να απαγορεύουμε τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Εδώ και καιρό “κατεβάζαμε” αναρτήσεις που επικροτούσαν τα εγκλήματα μίσους ή τις μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου και του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, με την άνοδο του αντισημιτισμού, επεκτείνουμε την πολιτική μας ώστε να απαγορεύουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο αρνείται ή παραποιεί το Ολοκαύτωμα. Αν οι χρήστες αναζητούν τη λέξη Ολοκαύτωμα στο Facebook, θα τους ανακατευθύνουμε σε επίσημες πηγές ώστε να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες. Δυσκολεύτηκα μπροστά στην ένταση ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και τη βλάβη που προκαλεί η υποτίμηση ή η άρνηση της φρίκης του Ολοκαυτώματος. Η σκέψη μου προχώρησε καθώς είδα δεδομένα που παρουσιάζουν αύξηση της αντισημιτικής βίας, όπως και η επέκταση των πολιτικών μας για ρητορική μίσους. Δεν είναι πάντα ειλικρινές να βάζει κανείς τις σωστές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό, αλλά στη συγκεκριμένη λέξη πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή ισορροπία».

Πρόσφατα, σάλο προκάλεσε στο Tik Tok μια «μόδα» νέων που αναρτούσαν βίντεο στα οποία και υποδύονταν θύματα του Ολοκαυτώματος, μια τάση που προκάλεσε την παρέμβαση του Μουσείου του Άουσβιτς.

Έξαρση αντισημιτικών αναρτήσεων στο Facebook

Σε πρόσφατη έρευνα του Facebook, μεταξύ Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας από 18 έως 39 ετών, 1 στους 4 πιστεύει πως το Ολοκαύτωμα είναι ένα παραμύθι που προβάλλεται υπερβολικά ή ότι δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβη. Στην ίδια έρευνα, 66% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν πως 6.000.000 Εβραίοι εξολοθρεύτηκαν από τους ναζιστές.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λάουντερ, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε: «Με το αποφασιστικό βήμα της αφαίρεσης περιεχομένου αρνητών του Ολοκαυτώματος, το Facebook δείχνει ότι αναγνωρίζει την άρνηση του Ολοκαυτώματος γι’ αυτό που πραγματικά είναι: μια μορφή αντισημιτισμού και ως εκ τούτου ρητορική μίσους».

Ραγδαία αύξηση των fake news στο Facebook

Σύμφωνα με το περιοδικό «Variety», το Facebook έχει απαγορεύσει 215 οργανώσεις για την υπεροχή της λευκής φυλής και την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε το περιεχόμενο από ομάδες που σχετίζονται με το κίνημα Qanon, την ομάδα υπέρ του Τραμπ που διαδίδει fake news. Ωστόσο, φαίνεται πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει πιο έντονο πρόβλημα με διάδοση ανακριβών ειδήσεων από ό,τι το 2016, πριν από τις αμερικανικές εκλογές, στις οποίες εκλέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Έρευνα που δημοσιεύει η «New York Times» διαπιστώνει πως τα like, τα σχόλια και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων ΜΜΕ που διαδίδουν τακτικά παραπλανητικές πληροφορίες τριπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr, 12.10.2020

ΣΧΕΤΙΚΑ:

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae