Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2699 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (EJC) ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ καλωσόρισε την απόφαση του Facebook να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση παραποιεί ή αρνείται τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος και να πληροφορεί καλύτερα το κοινό για το Ολοκαύτωμα.

«Αυτή η σημαντική απόφαση αναμενόταν αρκετό καιρό», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. «Η δημόσια συζήτηση για την άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν είναι νόμιμη και χρησιμοποιείται μόνο ως έκφραση μίσους για τους Εβραίους, συνεπώς με την απόφαση αυτή περιορίζεται το μίσος και ο αντισημιτισμός».

Ο Δρ. Κάντορ, που είναι επίσης Πρόεδρος του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, καλωσόρισε τις συντονισμένες προσπάθειες κυβερνήσεων, εταιριών τεχνολογίας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών να αντιμετωπίσουν τη διάδοση μέσω διαδικτύου της ρητορικής μίσους, των θεωριών συνομωσίας και της άρνησης του Ολοκαυτώματος. 

«Σε μία περίοδο κατά την οποία ο αντισημιτισμός έχει αυξητικές τάσεις και η γνώση της νέας γενιάς για το Ολοκαύτωμα είναι ανησυχητικά περιορισμένη, είναι κρίσιμο οι διαδικτυακές πλατφόρμες να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», πρόσθεσε ο Δρ. Κάντορ. «Αυτό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετό καιρό το EJC και ευχαριστούμε το Facebook για τις τακτικές και εποικοδομητικές συζητήσεις τόσο με το EJC, όσο και με άλλες εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο Δρ. Κάντορ.

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του EJC, 12.10.2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΤΟ FACEBOOK ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae