Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2722 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12.10.2020 ότι θα αφαιρέσει από τις διαδικτυακές πλατφόρμες του -συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram- αναρτήσεις που περιλαμβάνουν άρνηση του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής της εταιρίας για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Facebook, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου Ρόναλντ Λόντερ δήλωσε: «Κάνοντας το σημαντικό βήμα αφαίρεσης περιεχομένου άρνησης του Ολοκαυτώματος, το Facebook αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τι πραγματικά είναι η άρνηση του Ολοκαυτώματος, δηλαδή μια μορφή αντισημιτισμού και συνεπώς ρητορική μίσους».

Η άρνηση, η υποβάθμιση και η υποτίμηση του Ολοκαυτώματος είναι τρόποι διάδοσης του μίσους, καθώς και των θεωριών συνωμοσίας κατά των Εβραίων, αλλά και άλλων μειονοτήτων. Η σημερινή ανακοίνωση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι το Facebook δεν θα επιτρέψει να γίνεται κακή χρήση της πλατφόρμας του για τη διάδοση του μίσους.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων του WJC με το Facebook, η εταιρία έδειξε ότι κατανοεί πλήρως την ευθύνη της, καθώς πρέπει να λειτουργεί ως θετική επιρροή και να αποτελεί παράδειγμα, ως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η απόφαση αποδεικνύει τι μπορεί να συμβεί όταν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε γενναίες επιλογές.    

Το WJC αναγνωρίζει και είναι ευγνώμον για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Facebook, η οποία οδήγησε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε ότι βασιζόμενοι σε αυτή τη θετική συνεργασία και συνεχίζοντάς τη θα μπορέσει να εξαλειφθεί κάθε ρητορική μίσους κατά των Εβραίων, και άλλων μειονοτήτων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλούμε όλες τις εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ν΄ αναλάβουν συγκεκριμένη δράση κατά της άρνησης Ολοκαυτώματος έτσι ώστε η φράση «Ποτέ ξανά» να ηχεί αληθινή.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το WJC επεσήμανε στο Facebook ότι πρέπει να αφαιρέσει από την πλατφόρμα του περιεχόμενο άρνησης του Ολοκαυτώματος και συνεργάστηκε με στελέχη της εταιρίας για τον έλεγχο παρόμοιων  αναρτήσεων, καθώς και για την κατηγοριοποίησή τους ως ρητορική μίσους σύμφωνα με τα εταιρικά πρότυπα της κοινότητας. Τους τελευταίους μήνες το Facebook προχώρησε σε δραστικά βήματα για την αντιμετώπιση της αύξησης της ρητορικής μίσους, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης άλλων θεωριών συνωμοσίας».

ΠΗΓΗ: WJC, 12.10.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae