Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2652 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Με αφορμή τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, το ΚΙΣΕ απέστειλε σήμερα 30.10.2020 την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον Γαλλικό λαό για τα τραγικά θύματα των πρόσφατων αποτρόπαιων εγκληματικών επιθέσεων:  
 
"Εξοχότατο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας
 
κ. Εμανουέλ Μακρόν
 
Εξοχότατε Πρόεδρε Μακρόν,
 
Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού επιθυμούμε να εκφράσουμε τη σθεναρή καταδίκη μας για τις βάρβαρες αιματηρές επιθέσεις της 29ης Οκτωβρίου 2020 στη Νίκαια και το Αβινιόν. Είμαστε σοκαρισμένοι και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια έξαρση μίσους και ισλαμικού φανατισμού που πλήττει τη Γαλλία, μια χώρα με παραδοσιακά βαθιές ρίζες στην κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα, μια χώρα που έχει το σύνθημα «Liberté, Equalité, Fraternité» ως το εθνικό της σύμβολο, μια χώρα που αντιπροσωπεύει τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό.
 
Η βία που εξαπολύεται εναντίον όλου του ελεύθερου κόσμου –είτε από Ισλαμιστές ριζοσπάστες, είτε από εξτρεμιστές του πολιτικού φάσματος, αλλά και από κάθε είδους κήρυκες του μίσους- αποτελεί χτύπημα στις θεμελιώδεις αξίες και τις αρχές του Δυτικού πολιτισμού. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση του φανατισμού, την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και του πολιτισμού μας.
Οι Έλληνες Εβραίοι, καθώς και ο εβραϊκός λαός γενικά που έχει θρηνήσει αναρίθμητα θύματα στο όνομα του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας, συμμερίζεται το πένθος του Γαλλικού λαού για αυτή τη νέα τραγωδία. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων.
 
Παρακαλούμε δεχθείτε, κ. Πρόεδρε, την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησής μας.
 
Με τιμή,
 
Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ
Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΙΣΑΑΚ ΕΛΙΕΖΕΡ"
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,  THN EYΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ TON OHE
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae