Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5683 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

«Δύο συν ένα» βασικά ζητήματα και πεδία πρόσφορα για συνεργασία, ήταν η ουσία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού κράτους στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Η συζήτηση, στο φόντο των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και δεύτερου ολικού λοκ ντάουν στο Ισραήλ, αφορούσε αρχικώς στα μέτρα αντιμετώπισης για την προστασία των πολιτών.

Ιδιαίτερης σημασίας η διαπίστωση του κ. Amrani από την ισραηλινή εμπειρία, για τον σημαντικό ρόλο των Δημάρχων και των τοπικών Συμβουλίων, στην ενημέρωση των πολιτών και στην επιτυχία των μέτρων.

Ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνολογίας. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων, η εμπειρία από το Smart Trikala και οι ειδικότερες δράσεις, σε συνδυασμό με την εμπειρία εταιριών τεχνολογίας από το Ισραήλ, αποτέλεσαν πεδίο, στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ουσιαστική συνεργασία.

Ο Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Amrani  στο control room του Smart Trikala, με εμπεριστατωμένη ανάλυση των δράσεων από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλο.

Ακόμη ένα πεδίο, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία, είναι αυτό του τουρισμού. Η πόλη των Τρικάλων ειδικότερα και ο νομός γενικότερα, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για τους Ισραηλινούς τουρίστες, με προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης, σε μια περιοχή με πλήθος αξιοθέατων, μνημείων, εκδηλώσεων, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Amrani στη συνέχεια δέχθηκε δώρα φιλοξενίας από τον κ. Παπαστεργίου και αμφότεροι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των 139 τρικαλινών Εβραίων – θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά και στη Συναγωγή, που έχει αναστηλωθεί με τη συνδρομή του Γερμανικού Κράτους και την ενεργή στήριξη του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη είναι η δεύτερη Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στα Τρίκαλα. Προηγήθηκε, ακριβώς τρία χρόνια πριν, η επίσκεψη της τότε Πρέσβειρας κ. Irit Ben-Abba.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων ήταν, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και πρ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τ. Κατσιάνης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, 29.10.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae