Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani.

Ο κ. Πρέσβης επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με τον οποίο συζήτησαν θέματα, όπως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και στο Ισραήλ και τα μέτρα αντιμετώπισής του για την προστασία των πολιτών,  καθώς και θέματα που αφορούσαν την τεχνολογία και ειδικότερες δράσεις σε συνδυασμό με την εμπειρία εταιριών τεχνολογίας από το Ισραήλ και την περαιτέρω συνεργασία που θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Κατόπιν ο κ. Πρέσβης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου επισκέφθηκαν το Μνημείο  των 139 Τρικαλινών Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και  απέτισαν φόρο τιμής.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων υποδέχθηκαν τον κ. Amrani στην ανακαινισθείσα Συναγωγή και συνομίλησαν μαζί του για αρκετή ώρα.

Ο κ. Βενουζίου αναφέρθηκε στην επισκευή και ανακαίνιση της Συναγωγής  μετά τις συντονισμένες ενέργειες του ΚΙΣΕ και ιδιαίτερα του Προέδρου κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ, ο οποίος πέτυχε τη χρηματοδότηση από την Γερμανική Κυβέρνηση και  την ενεργή στήριξη του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, καθώς και από  δωρεές που προήλθαν  από τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος,  Εβραϊκούς Οργανισμούς και από πολλούς ομόθρησκους καταγόμενους από τα Τρίκαλα και μη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων,  ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γ. Κωτούλας και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων και πρώην αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τ. Κατσιάνης.

Δελτίο Τύπου

Ισραηλιτικής Κοινότητα Τρικάλων, 2 Νοεμβρίου 2020