Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2840 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΡΤΣΕΛ» ΤΟΥ WJC ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, κατά την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τελετή για την απονομή της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), του βραβείου «Θεόδωρος Ερτσελ», στον Αντόνιο Γκουτέρες, τον ένατο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ στην ομιλία του επεσήμανε: «Απονέμουμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του WJC, σε εσάς και σας εκφράζουμε την βαθιά εκτίμησή μας επειδή είστε η φωνή της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης για τον εβραϊκό λαό... Μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας εδώ και πολλά χρόνια έχετε αποδείξει ότι είστε πραγματικός και αφοσιωμένος φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ».

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Αντόνιο Γκουτέρες επεσήμανε: «Ένα σταθερό ρεύμα προκατάληψης συνεχίζει να καταστρέφει την κοινωνία μας: αντισημιτικές επιθέσεις, βανδαλισμοί και άρνηση Ολοκαυτώματος... Με τον κορωνοϊό άλλος ένας ιός εξαπλώνεται, αυτός του αντισημιτισμού και του μίσους». Συμπλήρωσε επίσης πως «για εμένα η καταπολέμηση του αντισημιτισμού είναι προσωπικό θέμα...».

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τόνισε πως η δουλειά του WJC για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων «είναι πιο σημαντική από ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

*Στοιχεία από άρθρο στην ιστοσελίδα του WJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae