Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2716 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥN ΤΑΦΕΙ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) καλεί όλους τους ομοθρήσκους και τις Κοινότητες να συμμετάσχουν στη δράση «Πρωτοβουλία Καντίς για την παγκόσμια εβραϊκή αλληλεγγύη και ενότητα».  

Το 2014, ψηφίστηκε από το Κράτος του Ισραήλ νόμος με τον οποίο ορίζεται η 30η Νοεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης για την απέλαση των Εβραίων από τις Αραβικές Χώρες και το Ιράν». Η ημέρα αυτή μνημονεύεται από όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, διακεκριμένα μέλη Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, κάνουν έκκληση στις Κοινότητες και στις Συναγωγές σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν τις προσευχές «Καντίς» και «Αζκαρά» ώστε να μνημονευθούν με τον τρόπο αυτό όσοι Εβραίοι που έχουν ταφεί σε δυσπρόσιτα νεκροταφεία των Αραβικών χωρών.

Φέτος, Εβραϊκοί Οργανισμοί, Κοινότητες και άλλα Εβραϊκά Ιδρύματα απ' όλο τον κόσμο, καλούνται να διαβάσουν αυτές τις προσευχές το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, που είναι η πιο κοντινή ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας έτσι στο παγκόσμιο μνημόσυνο για τους εβραίους που έχουν ταφεί σε δυσπρόσιτα νεκροταφεία των Αραβικών χωρών και οι συγγενείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους τάφους τους.

Στηρίξτε αυτή την πρωτοβουλία.

Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο Kaddish Initiative website, κατεβάστε περισσότερες πληροφορίες και τις ειδικά διαμορφωμένες για την περίσταση προσευχές και ενημερωθείτε για το πώς μπορεί να συμμετέχει η Κοινότητά σας.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae