Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4738 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ «ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» | Εκτύπωση |

Την Τετάρτη 02.12.2020 μεταξύ των ωρών 17.00 με 19.00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα".

Η Πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Προφορικής Ιστορίας «Memories of the Occupation in Greece» (MOG) από μια ομάδα Ελλήνων και Γερμανών επιστημόνων με στόχο την αξιοποίησή της στη σχολική εκπαίδευση και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο διαδίκτυο για μη κερδοσκοπική χρήση. Τοπρόγραμμα MOG διενεργείταιστο Center für Digitale Systeme (CeDiS) του Freie Universität Berlin.

Τα διδακτικά σενάρια που περιέχονται στην Πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί για να χρησιμοποιηθούν με τρόπο πολυμεσικό και διαδραστικό και βασίζονται στο υλικό του ομώνυμου αρχείου προφορικών μαρτυριών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται πάνω σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες έχει ως αντικείμενό της μια διαφορετική πτυχή της ναζιστικής Κατοχής. Τα σενάρια, έχοντας στο επίκεντρό τους τις προφορικές μαρτυρίες, δημιουργούν ένα πλαίσιο μάθησης που βασίζεται στην εκμάθηση μέσω έρευνας και επίλυσης προβλημάτων. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα MOG είναι δίγλωσση και κατάλληλη για το μάθημα, τόσο σε γερμανικά, όσο και σε ελληνικά σχολεία.

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικό περιβάλλον.

Στην δίωρη online εκδήλωση θα παρουσιαστούν το αρχείο και η εκπαιδευτική πλατφόρμα του MOG με live επίδειξη της χρήσης τους στους αντίστοιχους διαδικτυακούς τόπους.

Ιστότοπος: WebEx ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LINK

Event number: 121 655 6011

Event password: 2PPqKnFxj24

Συντονιστής: Καθηγητής Άγγελος Παληκίδης (Πανεπιστήμιο Θράκης)
- Καθηγητής Νικόλαος Αποστολόπουλος (Freie Universität Berlin): Το έργο MOG
- Καθηγητής Χάρης Αθανασιάδης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/ ΕΑΠ):  Φωνές από την Κατοχή. Προτάσεις για μια εναλλακτική σχολική Ιστορία
- Damian Thönges (Freie Universität Berlin): Το αρχείο MOG
- Δρ. Αρχοντία Μαντζαρίδου (6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής): Η εκπαιδευτική πλατφόρμα MOG
- Δρ. Ζέτα Παπανδρέου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Το διδακτικό σενάριο "Αντiποινα"

Προκειμένου να λάβετε μέρος στην εκδήλωση ακολουθήστε αυτόν το σύνδεσμο.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η εγγραφή σας με καταχώρηση του ονοματεπώνυμου και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Θα υπάρξει παράλληλη προβολή streaming για το ευρύτερο κοινό. Ο σύνδεσμος θα κοινοποιηθεί τριάντα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης εδώ.

Το πρόγραμμα "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης: Οζενί Αθανασιάδου, Ιωάννα Δεκατρή, Βασιλική Πανταζίδου, Branka Pavlovic, Damian Thönges

Freie Universität Berlin
University Library - Center for Digital Systems (CeDiS)
Project „Memories of the Occupation in Greece“ (MOG)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. >'; document.write( '' ); document.write( addy_text52063 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.occupation-memories.org

ΠΗΓΗ: www.occupation-memories.org, 12.10.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae