Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4856 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inVIDEO της AJC. «ΧΑΝΟΥΚΑ: Οι Έλληνες και οι Εβραίοι τότε και τώρα. Συζήτηση με τοv Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο | Εκτύπωση |

Στη σειρά διαδικτυακών συζητήσεων της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), με αφορμή τη γιορτή του Χανουκά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνομιλεί με τον Ραββίνο Νόαμ Μάρανς, Διευθυντή Διαθρησκειακών Σχέσεων της AJC, για καίρια θέματα με επίκεντρο την άνοδο του αντισημιτισμού, τη γεωπολιτική της ανατολικής Μεσογείου και τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, τη σημασία της πίστης στη φετινή γεμάτη προκλήσεις εορταστική περίοδο και φυσικά τις σχέσεις μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιουδαϊσμού. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σχετικά με το μήνυμα του Χανουκά τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:  «Στη μάχη των Μακκαβαίων εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βλέπουμε την ίδια μάχη των πρώτων Χριστιανών. Και οι δύο λαοί αντιστάθηκαν στην ειδωλολατρία και τον πολυθεϊσμό». Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση.

Πηγή: Ιστότοπος AJC, 14.12.2020, Hanukkah, Greeks, and Jews, Then and Now: A Conversation with H.E. Archbishop Elpidophoros of America – AJC Advocacy Anywhere

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae