Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά συμμετείχε στο διαδικτυακό άναμμα των κεριών του Χανουκά στην εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Τετάρτης 17.12.20.  Τον Δρα Μπουρλά καλωσόρισε ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η οικογένεια Μπουρλά επέζησε της Γερμανικής Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «75 χρόνια μετά την εξόντωση εκατομμυρίων εβραίων από τους Ναζί, ο Δρ. Μπουρλά ηγείται του αγώνα διάσωσης εκατομμυρίων ανθρώπων», και αναφερόμενος στην άδεια κυκλοφορίας που πρόσφατα έλαβε το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 στις ΗΠΑ, τον συνεχάρη για την επιτυχία της εταιρείας του.

Ο Α. Μπουρλά, σε σύντομη προσφώνησή του πριν το άναμμα των κεριών, επισήμανε ότι το Χανουκά είναι «η ιστορία της υπέρτατης αποφασιστικότητας ενάντια στις αντιξοότητες», η ιστορία του «αδύνατου που γίνεται πραγματικότητα». «Το φετινό Χανουκά, καθώς αυτή η εξαιρετικά δύσκολη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και προσβλέπουμε σε μια νέα αρχή, γιορτάζουμε το απίστευτο ανθρώπινο πνεύμα και την αποφασιστικότητα που χρειάστηκαν για τη δημιουργία του εμβολίου, και το ότι χάρη σε αυτές τις προσπάθειες έγινε το αδύνατο –το να παραχθεί ένα εμβόλιο τόσο γρήγορα- δυνατό», είπε ο Α. Μπουρλά. Δείτε εδώ το βίντεο από το σχετικό tweet της Πρεσβείας.

Στην εκδήλωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στις ΗΠΑ για την 7η νύχτα του Χανουκά συμμετείχαν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ισραηλινός μπασκετμπολίστας Deni Avdija, της ομάδας Washington Wizards, οι πρέσβεις των Εμιράτων και του Μπαχρέιν στις ΗΠΑ Yousef al-Otaiba και Abdulla R. Al-Khalifa, ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ David Friedman, η Αμερικανίδα βουλευτής Nita Lowey, η Gila Sacks, κόρη του πρόσφατα αποβιώσαντος αρχιραββίνου της Μεγ. Βρετανίας Jonathan Sacks, και ο Ραββίνος Meni Israel, γιος του αποβιώσαντος Ταλμουδιστή Ραββίνου Adin Steinsaltz.

Πηγή: The Times of Israel, του Jacob Magid, 17.12.2020