Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4609 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΙΩΑΝΝΙΝΑ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με διαδικτυακή εκδήλωση θα τιμηθεί η φετινή Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ.  

Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Αλέξανδρο Καχριμάνη Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Μωυσή Ελισάφ Δήμαρχο και Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Θα ακολουθήσουν μουσικές μαρτυρίες εξόριστων Ευρωπαίων συνθετών του Μεσοπολέμου.

Συγκεκριμένα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα παρουσιάσει διαδικτυακή συναυλία με έργα για κλαρινέτο και πιάνο συνθετών του Μεσοπολέμου που στοχοποιήθηκαν για την εβραϊκή καταγωγή τους, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και για τους μουσικούς τους πειραματισμούς από το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Στην εποχή και το κλίμα του Ernst Krenek, Paul Hindemith, και Erwin Schulhoff.

Συντελεστές της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων Ελευθέριος Καραγιάννης στο κλαρινέτο και Γεωργία Ανάσταση στο πιάνο. Την απαγγελία του έργου «Η Φούγκα του Θανάτου» (Paul Celan) θα κάνει ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Η εκδήλωση θα λήξει με προβολή του ντοκιμαντέρ «Στρατόπεδο Μπέλζεν  - Η Άγνωστη Ιστορία» (Σκηνοθεσία: Τομ Στάμπερφιλντ, Παραγωγή: BBC, Ηνωμένο Βασίλειο 2019, Διάρκεια 60)

• Την εκδήλωση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 25.1.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae