Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4892 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΛΑΡΙΣΑ 2021: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ (χωρίς παρουσία κοινού) ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η τελετή θα γίνει στις 27.01.2021, θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί στην ιστοσελίδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας (www.jcl.gr) μαζί με σύντομους χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών.

Οι μαθητικές εκδηλώσεις θα αντικατασταθούν από παρακολούθηση διαδικτυακών αφιερωμάτων, που θα προτείνει στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας.

Θεσσαλικό Radio… Plays μνήμης του Ολοκαυτώματος

Το Θεσσαλικό Θέατρο, που εν μέσω καραντίνας βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει την τέχνη του στο κοινό της πόλης μας μέσω του ραδιοφώνου, θέτει για τρίτη συνεχή χρονιά την τέχνη του θεάτρου και το εξαίρετο δυναμικό του στην υπηρεσία της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Με τον τρόπο αυτόν καθιερώνει ουσιαστικά τη συμμετοχή του στην επέτειο και τιμά τον ρόλο του ως φορέα παραγωγής πολιτισμού στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών θεατρικών παραστάσεων στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 9,36 με τον τίτλο «Θεσσαλικό Radio… Plays» θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 9μ.μ. (επανάληψη Σάββατο 30/01/21 στις 9μ.μ.) αποσπάσματα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Μαουτχάουζεν σε σκηνοθετική επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΘΘ, Κυριακής Σπανού.

Μαουτχάουζεν: Το έργο αποτελεί προσωπική μαρτυρία του Καμπανέλλη για τα δυόμιση χρόνια που πέρασε σ΄ αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο συγγραφέας επιλέγει να ξεκινήσει την αφήγησή του από τη μέρα της απελευθέρωσης του στρατοπέδου, στις 5 Μαΐου 1945, για να αντέχεται η αναδρομή στα τρομακτικά γεγονότα που αφηγείται, μέσα απ΄ την ελπίδα για έναν καινούριο κόσμο. Γιατί, πώς περπατάει κανείς πάνω στα μονοπάτια του στρατοπέδου στρωμένα με οστά και στάχτες νεκρών φίλων, συγγενών αδελφών…Τι μένει απ΄ τον άνθρωπο μέσα στην αποκτήνωση που επέβαλαν οι Ναζί του Χίτλερ, επειδή γεννήθηκε Εβραίος, τσιγγάνος, ομοφυλόφιλος; Πώς πατάμε αυτή τη γη των άδικα τεθνεώτων; Διαβάζουν: Κυριακή Σπανού, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

(σύνδεσμος για online ακρόαση http://onradio.gr/player/?id=159)

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae