Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου, Liberal, 28.1.2021

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, πρέπει να σημειώσουμε με αισιοδοξία, ότι σημαντικό ποσοστό των πολιτών στη χώρα μας, έχει αφήσει πίσω του, τα θλιβερά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις του αντισημιτισμού και της εβραιοφοβίας. Στερεότυπα, που ήταν διάχυτα στην κοινωνία για πολλά χρόνια, σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και θρησκευτικής ζωής του τόπου.

Αν ήσουν «προοδευτικός» και αριστερός, έπρεπε αυτόματα να στέκεσαι στο πλευρό του αραβικού κόσμου, στο πλάι της Αλ Φατάχ, να φοράς μαντήλα του Αραφάτ και να υπερασπίζεσαι όλες τις θέσεις των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ. Και ενδόμυχα να χαίρεσαι για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων.

Αν ήσουν «συντηρητικός» και «πατριώτης», έπρεπε εκ προοιμίου να είσαι αντισημίτης και να υιοθετείς όλα τα σενάρια συνωμοσιολογίας, όλους τους ρατσιστικούς μύθους και να ενστερνίζεσαι την άποψη ότι «για όλα τα δεινά του Ελληνισμού, φταίνε οι Εβραίοι». Και από μέσα σου, να διερωτάσαι ακόμα γιατί δεν σκοτώθηκε «κανένας Εβραίος», στην επίθεση της 9/11.

Αν ήσουν θρησκόληπτος χριστιανός, έπρεπε να σε διακρίνει μια θρησκευτικής φύσεως εβραιοφοβία, την οποία ανέπτυσσε συνειδητά όλο το θρησκευτικό και εκκλησιαστικό οικοσύστημα. Η αντιεβραϊκή διδασκαλία και η ρητορική του μίσους, είχε καλλιεργηθεί κατά κόρον από την εκκλησία, έχοντας αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στους πιστούς.

Aν ήσουν ένα παιδί μεγαλωμένο και γαλουχημένο με τα παραμύθια και τις διηγήσεις της λαϊκής παράδοσης, είχες μια απολύτως στρεβλή εικόνα για το εβραϊκό στοιχείο. Στη πατρίδα μου την Κεφαλονιά, υπάρχει ολόκληρη ιστορία που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο πρώτος εβραίος που πάτησε το πόδι του στο νησί, που τον οδήγησε στο να φύγει με το επόμενο βαπόρι. Και δεν έχουν περάσει πολλά χρονιά, από τότε που σταμάτησε επιτέλους στα περισσότερα μέρη της χώρας, το ρατσιστικό «αποκριάτικο έθιμο» της καύσης του Ιούδα.

Και αν παρακολουθούσες ως αδαής θεατής τα οικονομικά και χρηματιστηριακά δρώμενα, είχες βαθιά μέσα σου ριζωμένη την πεποίθηση ότι πίσω απ’ όλα τα δεινά κρύβονται δυο – τρεις οικογένειες εβραίων, ότι ολόκληρος ο πλούτος του πλανήτη μαζί με το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα συμπεριλαμβανομένης και της Τραπέζης της Ελλάδος ελέγχεται από ένα στενό εβραϊκό λόμπι, που αποφασίζει για το μέλλον της ανθρωπότητας και άλλα τέτοια σενάρια που καλλιεργούσαν την εχθρότητα και τη μισαλλοδοξία.

Πώς τα φέρνουν όμως οι καιροί; Σήμερα το Ισραήλ, έχει μεταβληθεί σε κράτος πρότυπο για τη χώρα μας. Διαβάζουμε ένα μεγάλο αριθμό άρθρων, με υπέρτιτλο το «Καν’ το όπως το Ισραήλ». Και η θεματολογία των άρθρων ξεκινά από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μέχρι το σύστημα εκπαίδευσης, από τα τεχνολογικά ιδρύματα μέχρι την οργάνωση του στρατού, από τα αγροτικά προϊόντα και την υδροπονία μέχρι τα startups, από την ενέργεια μέχρι την αμυντική βιομηχανία και από το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ μέχρι τα εμβόλια.

Το Ισραήλ σήμερα, θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό σύμμαχο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με γεωστρατηγικούς όρους. Θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα επιχειρηματικός συνέταιρος στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, της καινοτομίας και των ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής. Θα μπορούσε να αποτελέσει εκπαιδευτικό πρότυπο και συνεργάτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανταλλαγές φοιτητών, με internships, με ανταλλαγές καθηγητών, με μοίρασμα ερευνητικών προγραμμάτων. Θα μπορούσε να δώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών πρόσβαση στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά, στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Υπάρχουν δεκάδες ιδέες και αμέτρητες δυνατότητες συνεργασίας.

Η συγκυρία της συνεργασίας με το Ισραήλ, είναι μοναδική και θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στο να ανατρέψουμε ως κοινωνία τελεσίδικα, όλα τα στερεότυπα και όλες τις προκαταλήψεις. Κάτι που θα μας απελευθερώσει από τα φοβικά σύνδρομα και το σαράκι του ρατσισμού και του μισανθρωπισμού.

Τελειώνω το άρθρο μου, με μια τεράστια συγγνώμη, για όσα δεν έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να ξεριζώσουμε τον αντισημιτισμό και την εβραιοφοβία από την χώρα μας. Διότι κακά τα ψέματα, οι Έλληνες δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, για το πως έχουμε συμπεριφερθεί διαχρονικά, απέναντι τόσο στην Ισραηλίτικη κοινότητα, όσο και στους εβραϊκού θρησκεύματος συμπατριώτες μας.

Η χθεσινή δήλωση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αποτυπώνει με το καλύτερο τρόπο, την μάχη που πρέπει να δίνουμε καθημερινά για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες στιγμές:

«Με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση απέτισα σήμερα τιμή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, της πιο ακραίας εκδήλωσης του κακού στην ανθρώπινη ιστορία και πιο οδυνηρής κληρονομιάς του εικοστού αιώνα. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον εκατομμυρίων αθώων, που εξοντώθηκαν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά γι’ αυτό που ήταν, για τη φυλετική τους ταυτότητα. Μια γενοκτονία εκτελεσμένη με τη μεγαλύτερη ψυχρότητα και συστηματικότητα. «Μια οντολογική σφαγή», όπως την ονόμασε ο Τζορτζ Στάινερ, «πέρα από τη γλώσσα και έξω από τον ορθό λόγο».

Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό. Θέτει σε συνεχή δοκιμασία την ηθική μας συνείδηση. Και μας θυμίζει ότι κανείς δεν είναι προφυλαγμένος απέναντι στη βαρβαρότητα. Ότι η ουδετερότητα απέναντι στο κακό ισοδυναμεί με συναίνεση. Και ότι χρειάζεται καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, θωράκιση απέναντι στη ρητορική του μίσους και διαρκής επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και την αξία του ανθρώπου, το πιο ισχυρό ανάχωμά μας στην επέλαση του κακού».

Πηγή: Liberal, 28.1.2021

 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021 ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΙΣΕ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ:

ΚΙΣΕ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΛΕΟΝ ΣΑΛΤΙΕΛ: Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ – ΣΥΧΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ «ΑΣΤΕΙΟΥ» ert.gr, 27.01.2021

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – 27/1/2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ (FB)

 

ΚΟΜΜΑΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΤΑΣΟΥ ΓΑΪΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

 

IHRA -  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ IHRA ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

 

ΔΗΜΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

ΜΗΝΥΜΑ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

(ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ / ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΑΡΗΣ" / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κ. ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

Δράσεις της Πρεσβείας του Ισραήλ για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2021

 

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΣΒΗ ΗΠΑ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ – ΙΣΡ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ κ.ά. ΦΟΡΕΩΝ

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΑΘΗΝΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΑΘΗΝΑ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΤΗΣ Ι.Κ.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ & ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΛΑΡΙΣΑ 2021: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ (χωρίς παρουσία κοινού) ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΒΟΛΟΣ. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 2021 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΒΟΛΟΣ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΧΑΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ»

ΔΡΑΣΗ Ι.Κ. ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ & ΤΟ «ΤΟΥ ΜΠΙΣΒΑΤ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ #WE REMEMBER του WJC

 

ΑΡΘΡΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΤΗΣixotisartas, 26.01.2021 της Κατερίνας Σχισμένου

ΧΑΪΝΤΣ ΚΟΥΝΙΟ: ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤO ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ,

ιστοσελίδα STAR.GR, 27.01.2021

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΕΛΙΑΣΑ: «ΔΕΝ ΚΛΑΙΓΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ…» LIBERAL, 27.01.2021

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου, Liberal, 28.1.2021

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ του Μίνου Μωϋσή,

 LIBERAL, 28.01.2021

 

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΤΕΤ ΒΑΡΩΝ - ΒΑΣΑΡΑΥΓΗ 31.1.2021, Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη