Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5291 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αποστέλλει το παρακάτω μήνυμα:

«Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχτεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ευρέως γνωστό ότι κατά το ολοκαύτωμα εξοντώθηκαν περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων 460 συντοπίτες μας, γεγονός που ουσιαστικά οδήγησε με τον πιο βίαιο τρόπο στον τερματισμό της μακραίωνης παρουσίας των Εβραίων στην πόλη μας η οποία χρονολογούνταν πίσω στον 1ο αιώνα μ.Χ. και την εποχή του Απόστολου Παύλου.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη της ιστορίας, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε, να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές για την οργανωμένη θηριωδία που έζησε η χώρα μας και όλη η Ευρώπη προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι παρόμοια τραγωδία δε θα ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Δήμου Βέροιας, 27.01.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae