Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Ρος Πάιατ.

Επί τάπητος τέθηκε η συμμετοχή των Ιωαννίνων στις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), πρωτοβουλία την οποία στηρίζουν σθεναρά οι ΗΠΑ.

Ο κ. Πάιατ καλωσόρισε τον Δήμαρχο, σημειώνοντας ότι ως ο μοναδικός Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα ηγεσίας για τη χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της IHRA.

Στη συνάντηση τονίστηκε παράλληλα η αναγκαιότητα ανάδειξης της Ρωμανιώτικης Κοινότητας των Ιωαννίνων και της πολύπλευρης ιστορίας της.

Ο Αμερικανός Πρέσβης εξήρε την καλή εικόνα της περιοχής μας σχετικά με την πανδημία, ενώ έκανε ειδική μνεία για την καλή διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή των Ιωαννίνων στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και οι δράσεις για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πάιατ για την πρόσκληση και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και ενίσχυση της εξαιρετικής συνεργασίας.

Ο Αμερικανός Πρέσβης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, 9.02.2021