Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8390 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΡΙΜ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛAΔΟΣ | Εκτύπωση |

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ), με αφορμή τη γιορτή του Πουρίμ που γιορτάζεται φέτος 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021, παρουσιάζει την ψηφιακή εκπαιδευτική δράση «Πουρίμ – Γιορτή των Κλήρων». Κατάλληλη για παιδιά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, αλλά και τις πρώτες του γυμνασίου.

Περιλαμβάνει σύντομα επεξηγηματικά κείμενα, πρωτότυπες φωτογραφίες αντικειμένων από τη συλλογή του ΕΜΕ και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί και μεμονωμένα από γονείς με παιδιά, καθώς και στο πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας για γνωριμία με τη γιορτή.

Έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την εβραϊκή γιορτή του Πουρίμ, να εξοικειωθούμε με τους συμβολισμούς και τα έθιμά του, να το συγκρίνουμε με αντίστοιχους εορτασμούς και κοινές πρακτικές.

 –Να προσφέρει πληροφορίες για τη γιορτή του Πουρίμ.

–Να προβάλει τη σημασία μιας ιστορικής εβραϊκής γιορτής, που αναδεικνύει τον θρίαμβο της πίστης και της δύναμης του ανθρώπου.

–Να εξοικειώσει τους μαθητές με το εβραϊκό ημερολόγιο, τα εβραϊκά ήθη και έθιμα. Να εστιάσει στις διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές και παραδόσεις των ρωμανιώτικων και σεφαραδίτικων εβραϊκών κοινοτήτων.

–Να αναδείξει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Ελλάδας και να ενθαρρύνει τη θρησκευτική ανεκτικότητα μέσα από την γνωριμία με την εβραϊκή θρησκεία.

Δείτε την δράση ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΕΒΡΑΪΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, 14.02.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae