Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4905 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Δήμαρχοι απ΄ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν διαδικτυακά στις 16 Μαρτίου 2021 για την πραγματοποίηση του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου Δημάρχων για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, το οποίο διοργανώνεται  από το Δήμο της Φρανκφούρτης και το Κίνημα Αντιμετώπισης Αντισημιτισμού (CAM). Το διαδικτυακό συνέδριο θα φέρει σε επαφή δημάρχους και τοπικούς φορείς απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να συζητήσουν για την εξάλειψη του αντισημιτισμού, των προκαταλήψεων και του μίσους από τις πόλεις τους.

Η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού γίνεται κυρίως σε κρατικό ή διεθνές επίπεδο. Στην πραγματικότητα όμως ο αντισημιτισμός είναι ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται σε τοπικό επίπεδο. Λόγω της φύσης του φαινομένου  θα μπορούσε να επιλυθεί αποτελεσματικότερα μέσω των πρωτοβουλιών των δήμων στους τομείς της εκπαίδευσης, καθώς και της επιβολής των νόμων. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα ανοίξει για πρώτη φορά τον σημαντικό διάλογο μεταξύ των δημάρχων απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να ενημερωθούν για τους αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης του μίσους.

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο θα είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρει

«Σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο,  είναι συχνό το φαινόμενο βανδαλισμών εβραϊκών νεκροταφείων,  αναγραφής προσβλητικών συνθημάτων και επιθέσεων σε εβραϊκούς χώρους λατρείας. Επιπλέον, επειδή οι σύγχρονες μορφές αντισημιτισμού προέρχονται από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, δεν υπάρχει μία και μόνη λύση στο πρόβλημα. Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό για τους δημάρχους απ΄ όλο τον κόσμο να συναντηθούν και να συνεργαστούν ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού».  

*Στοιχεία - μετάφραση από άρθρο στην ιστοσελίδα combatantisemitism.org, 17.2.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae